מאפה גבינות מבצק פילו
של אסף לוי, אסף ארטיזנל

מאפה גבינות מבצק פילו מיכל לנרט
תבנית בקוטר 26 ס"מ
להרטבת הפילו:
2 ביצים
200 מ"ל חלב פושר
150 גרם חמאה מומסת
לתערובת הגבינות:
2 קוביות גבינת פטה
350 גרם גבינה קשה (למשל גרוייר) מגוררת
75 גרם גבינת קשקבל מגוררת
6 ביצים, בנוסף
לפילו:
8 דפי פילו
50 גרם חמאה מומסת להברשה, בנוסף
ההכנה:
להרטבת הפילו:
מערבבים יחד ביצים, חלב פושר וחמאה בקערה גדולה. מניחים בצד.
תערובת הגבינות:
1. מפוררים את גבינת הפטה בידיים.
2. מערבבים עם גבינת הגרוייר והקשקבל, ועם הביצים. מניחים בצד.
ההרכבה והאפייה:
1. מברישים את התבנית בחמאה מומסת.
2. מברישים שני דפי פילו בחמאה מומסת משני הצדדים, ומרפדים בהם את התבנית. מניחים לבצק העודף לגלוש מעבר לשולי התבנית.
3. יוצקים מעל שליש מתערובת הגבינות.
4. טובלים שני עלי פילו בקערה עם התערובת להרטבת הפילו.
5. מניחים מעל מלית הגבינה. חוזרים על הפעולה עם
שליש מתערובת הגבינות ושני עלי פילו נוספים.
6. מסיימים עם השליש האחרון של תערובת הגבינות, ועם שני דפי פילו אחרונים.
7. מקפלים מעל את שולי הבצק העודף (משני העלים הראשונים שמרפדים את התבנית) - מתקבל מעין פאי סגור.
8. אופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות, עד שהמאפה משחים. מצננים מעט ומגישים.