אפה זאת בעצמך: עוגיות שושנים
מדור האפייה שלנו מתמקד השבוע בהכנת מאפה קלאסי בעל זמן אפייה קצר מהרגיל. כמו תמיד, בהמשך ממתינים לכם הסברים מצולמים לכל שלב ושלב

לטובת אלה שלא קיבלו מתכונים בירושה, או שמעולם לא חוו את העניין בבית, מדור האפייה שלנו מתרכז השבוע בהכנת אותן עוגיות, המצטיינות בזכות בצק עדין ונימוח ותוספות מתקתקות. יתרון נוסף העומד לרשות מאפה זה הוא זמן הכנה קצר, יחסית, וזמן אפייה שלא עולה על רבע שעה.
ישנן לא מעט וריאציות להכנת הבצק. הפעם, בחרנו להתמקד בגרסת וניל, הכוללת גם שמנת מתוקה וחמאה בניגוד, נניח, לגביעי אשל שתוכלו למצוא בגרסאות אחרות. לפניכם תוכלו למצוא הוראות הכנה מצולמות ומדויקות, שיבטיחו לכם קינוח הולם לסוף השבוע הנוכחי:








החומרים:
לבצק:
200 גרם חמאה
2 חלמון
30 גרם סוכר
1/2 פקק תמצית וניל
300 גרם קמח
100 גרם שמנת מתוקה
1 שקית אבקת אפיה
למילוי:
150 גרם סוכר
150 גרם חלבון ביצה (5 חלבונים)
20 גרם פודינג וניל
ההכנה:
הבצק:
1. מעבירים למיקסר בהדרגה 200 ג' חמאה, 30 ג' סוכר, חלמונים ותמצית וניל.
לאחר מכן מוסיפים 330 ג' קמח ואבקת אפייה, ולבסוף מוסיפים בהדרגה 100 ג' שמנת מתוקה.
2.כשהבצק מוכן, מכסים אותו בניילון נצמד ומכנסים למקרר לארבע שעות לפחות.
המילוי:
מקציפים במיקסר את החלבון והביצה עד לקבלת קצף יציב. לאחר מכן, מוסיפים 20 ג' פודינג.
העוגייה:
1. מרדדים את הבצק ומחלקים אותו לשלוש רצועות בעובי של 2 מ"מ ורוחב של לא יותר מ-10 ס"מ.
2. מורחים את המילוי בעובי של 2 מ"מ. מגלגלים וחותכים אותו בעובי של 1.5 ס"מ.
3. מעבירים את העוגיות לנייר אפייה ולתנור מחומם מראש ל-160 מעלות למשך רבע שעה בלבד.








נא להמתין לטעינת התגובות


