ניוקי תוצרת בית ברוטב מוצרלה מעושנת
של שף פבריציו גואטה

אוכל איטלקי ניוקי ברוטב מוצרלה מעושנת מיכל לנרט
לניוקי:
1.5 ק"ג תפוחי אדמה
700 גרם קמח אגוז מוסקט
מלח
2 ביצים
לרוטב:
100 גרם חמאה
250 גרם אספרגוס, חתוך לאצבעות
2 גביעים של שמנת מתוקה
300 גרם גבינת מוצרלה מעושנת חתוכה לקוביות (יש במעדנייה בכל סופר גדול)
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת, להגשה
ההכנה:
הניוקי:
1. מבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם, עד לריכוך. מצננים מעט וקולפים.
2. מועכים לפירה ומצננים.
3. מוסיפים לפירה הקר את הקמח, אגוז המוסקט, המלח והביצים. אפשר להוסיף מעט קמח לפי הצורך, עד לקבלת תערובת נוחה לגלגול.
4. נוטלים פיסות מהתערובת ומגלגלים לגליל בקוטר של כסנטימטר. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי שני סנטימטרים.
הרוטב:
1. מחממים חמאה במחבת ומטגנים קלות את האספרגוס.
2. מוסיפים את השמנת ומבשלים במשך ארבע עד חמש דקות. מוסיפים את קוביות המוצרלה.
3. מבשלים את הניוקי במים רותחים ומומלחים עד שהם צפים.
4. מסננים ומוסיפים את הניוקי לרוטב. מגישים עם פרמזן.








נא להמתין לטעינת התגובות


