שף רונן דברת בלוך פתח מסעדה בתל אביב
אחרי שעזב את מסעדותיו באילת ושב למרכז, פתח השף לתקופת הרצה השבוע את "RDB" על חורבותיה של מסעדת "מיקה"

מנה ב-RDB יחסי ציבור
לפני מספר חודשים עזב השך המוערך את מסעדותיו האילתיות וחזר למרכז. באוויר נשמעו לא מעט שמועות שגרסו כי הוא עומד לפתוח מסעדה שתישא את שמו, שהפכו די במהרה לעובדות בשטח. אז הנה, אחרי מספר חודשים של ציפייה נפתחה השבוע המסעדה לתקופת הרצה ברחוב מונטיפיורי התל אביבי, על חורבותיה של מסעדת "מיקה" של השפית מיקה שרון.
השף דברת-בלוך מוסר כי המסעדה עוצבה בהשראה בארוקית, תוך כדי שימור הצו המחייב של מסעדות בתל-אביב – לשמור על "ניחוח" בר ניו-יורקרי. למען הסר ספק, קונספט המקום הוא מסעדת שף שבה מעורב דברת-בלוך בכל פרט ופרט.
במימון שיפוץ המקום סייע איש
העסקים הישראלי רוסי אלכסיי זכרנקו, שהשקיע במסעדה לא פחות מ-3.5 מליון שקל.
בכלל, בשנה האחרונה נדמה שיותר ויותר אנשי עסקים מרוסיה צוברים לעצמם דריסת רגל בזירה הקולינרית המקומית. זאת, על ידי מימון מסעדות ויצירת שיתופי פעולה בין מרכזי הערים ברוסיה לישראל. גם "הרברט סמואל" של שף יונתן רושפלד, למשל, נפתחה בסיועו הכלכלי של איש העסקים אילן מלכין, בנו של האוליגרך ויטלי מלכין.
מהמסעדה נמסר כי התפריט החדש כולל בין היתר גם מנות דגי ים, פירות ים, בשר טלה ואווז וכמה קינוחים מיוחדים. את בר המסעדה מקשטים מותגי פרמיום ו"קוקטילים ארומאטיים", כפי שהגדירו אותם שם,המתבססים על עשבי תיבול, תבלינים ורכזים טבעיים המיוצרים במטבחו של השף.
למי שמעוניין להגיע לסעוד ב - RDB נספר שבינתיים, כאמור, המקום עובד במתכונת הרצה וניתן להגיע למקום מדי יום לארוחות צהרים וערב.
RDB, מונטיפיורי 27, תל אביב. טל': 03-6297150, 03-6297148