תבשיל בקר עם ארטישוק ירושלמי, מנגולד וסלק
של רועי פרס, כצל'ה

תבשיל בקר עם ארטישוק ירושלמי, מנגולד וסלק נאור רהב
1.5 ק"ג בשר בקר, ראש או זנב
1 כף חומץ
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
1 צרור עלי מנגולד (העלים קצוצים והגבעולים חתוכים לפיסות)
2 סלקים חתוכים לשישיות
2 בצלים חתוכים לשישיות
1 ליטר ציר בקר
מעט שמן זית
תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, גרגרי כוסברה, שום טרי כתוש (לפי הטעם) ונענע מיובשת
ההכנה:
1. משרים את הבשר במי קרח עם כף חומץ כחצי שעה, שוטפים היטב ומייבשים.
2. מתבלים את הבשר במלח, פלפל, גרגרי כוסברה, שום כתוש טרי ונענע מיובשת.
3. בסיר רחב משחימים את הבשר במעט שמן זית ומוצאים אותו.
4. מוסיפים לסיר את הבצל ומשחימים אותו.
5. מוסיפים לסיר את ציר הבקר ומקפידים לגרד היטב את תחתית הסיר.
6. מוסיפים את הסלק, הארטישוק הירושלמי וגבעולי המנגולד, ומביאים לרתיחה.
7. מחזירים את הבשר לסיר, מתקנים תיבול ומבשלים כשלוש שעות, עד שהבשר רך מאוד.
8. כחצי שעה לפני ההגשה מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים.