הצפון אדום: עונת הדובדבנים החלה
ישובי הגליל ורמת הגולן פותחים את מטעי הדובדבנים לקטיף עצמי לפי משקל, סיורים והפעלות

פתיחת עונת הדובדבנים בבוסתן הגולן חמד אלמקת
עונת הדובדבנים בגולן נפתחת השנה מוקדם מהרגיל. "השרב שהיה בשבועות האחרונים הקדים את פריחת הדובדבנים, ולכן אנחנו נפתח את הבוסתן לקטיף עצמי החל מהשבוע הבא", מציין מנהל המטעים בקיבוץ עין זיון, אלכס קודיש. "מנות הקור שיבחו איכות הפרי והמבקרים יוכלו להנות מכך".
בקיבוץ מרום גולן יתקיימו החל מה-20 במאי טיולי סוסים, טרקטורונים וטומקאר בין מטעי הדובדבן ומאגרי המים. המתארחים בחדרי האירוח "בית שלום" במטולה יוזמנו לסיורים אל מטעי הדובדבנים, ויוכלו להשתתף בקטיף עצמי של דובדבנים.
חיים הוד, חקלאי ממטולה, מספר כי פרי הדובדבן התאקלם בארץ בסוף שנות ה-30 והוא צלח רק באזורים גבוהים, מעל 500 מטר מעל פני הים. רוב מטעי הדובדבן גדלים בגולן, במטולה והרי הגליל והשאר באזור ירושלים.
לדברי הוד, בצריכת
דובדבנים יש פוטנציאל להפחתת מחלות לב או מחלות כרוניות אחרות כמו דלקת פרקים. לדבריו, החומרים המעניקים לדובדבן את צבעו האדום מסוגלים להקל על כאבים, ופועלים כמו תרופות משככות כאבים ואנטי דלקתיות.








נא להמתין לטעינת התגובות


