גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


זה ייגמר בדם

עסיסי, מדויק, מושלם. הטיפול המופתי בבשר של מסעדת "מו ומו" ברחובות יגרום לקרניבורים אמיתיים להתייפח מהתרגשות לתוך הצלחת

יעל פז מלמד | 13/5/2008 13:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סטייק.
סטייק. צילום: רובי קסטרו
תמיד יש ריח של הרפתקה בנסיעה מחוץ לתל אביב, קרובה ככל שתהיה. האנשים אחרים, הנופים שונים וגם בעצם הנסיעה יש משהו מרגש. קצת חוץ לארץ. שכן, עד כמה שהארץ קטנה והכל קרוב, ונסיעה למסעדה ברחובות היא סיפור של פחות מחצי שעה, זו עדיין רחובות ולא תל אביב.

לכן עלצתי מאוד כשקבענו ארוחה במסעדת "מו ומו" ברחובות, שעל בשריה, על תבשיליה ובעיקר על הסטייקים שלה, שמענו רבות.

לא היתה זו הפעם הראשונה שבה תכננו להגיע לשם. למעשה, היתה זו הפעם השלישית. בפעמיים הקודמות הכריעו אותנו הפקקים, שהם המחיר שיש לשלם על ההרפתקה. כפי שלמדנו על בשרנו, יש שעות שעדיף לא לנסות אפילו להגיע לאזור ההוא, אלא אם כן יש לכם שעתיים פנויות לשרוף על הכביש.

בפעם השלישית, למודי ניסיון, קבענו לתשע וחצי בערב. ומאחר שגם לכם כדאי להגיע ל"מו ומו" ברחובות, רצוי שתביאו בחשבון את נושא הזמן. המסעדה ממוקמת באחד הרחובות המרכזיים בעיר, שהיתה פעם מושבה. כדרכן של ערים שהיו פעם מושבות, גם ברחובות הרחוב הראשי ארוך מאוד, ובו מרוכזות מרבית החנויות. וכדרכן של ערים לא מעטות, גם לו קוראים הרצל.
נקנקיות במו ומו
נקנקיות במו ומו רובי קסטרו
בטיפול

מי שיגיע למקום ייתקל בעיצוב פשוט, במרפסת גדולה ונעימה ובחלל מחולק לשניים. בעלי המקום לא חשבו לשים מיליון דולר על עיצוב "ניו יורקי‭,"‬ ולהשית אחר כך את התשלום על הסועדים.

גם הרעש נסבל ביותר. אבל העיקר כאן הוא הבשרים, שתכף יגיעו, אבל גם חלק מהמנות הראשונות בהחלט ראויות לציון, למשל נקניקיות שנעשות במקום ושוכבות על נזיד של שעועית. מנה גדולה, יחסית, וטעימה מאוד ‭32)‬ שקל‭.(‬ או מנה מצוינת של חצאי שומר אפויים עם עגבניות, בזיליקום ופרמזן ‭35)‬ שקל‭.(‬

כך גם סלט לבבות החסה עם אבוקדו ושבבי פרמזן ‭32)‬ שקל‭,(‬ והכי כיף: פרחי ארטישוק שתולשים את עליהם אחד אחד, טובלים ברוטב איולי מוצלח את הקצוות הבשרניים, ונהנים מכל נגיסה.
  
ואז מגיעים הבשרים, שטעמם מבהיר שב"מו ומו" יודעים לטפל בבשר. זאת, כיאה למקום שעד לפני זמן לא רב היה אטליז, ומכל האזור עלו אליו לרגל.

זה לא סוד שבבשר חייבים לדעת לטפל. החל בשלב הקנייה הנכונה, דרך שלב היישון שהוא אולי החשוב מכל, וכלה בשלב שבו מניחים אותו על הגריל. אין חוכמות. צריך לדעת בדיוק מתי להפוך, בדיוק מתי להוריד מהגריל, וכמה דקות אחרי זה להגיש לשולחן, כדי שיישאר עסיסי מצד אחד, ומנגד שאותה עסיסיות לא תשפריץ לכל עבר בחיתוך הראשון.

העובי קובע, הגודל וסוג הנתח. בקיצור, בשר זה לא משחק ילדים וב"מו ומו" יודעים זאת היטב. נתחיל דווקא בהמבורגר שעשוי מבשר טוב וקצוץ דק (לא טחון‭,(‬ והוא עסיסי ומעולה. עד כדי כך שבסוף הארוחה קנינו הביתה, כדי שגם אוהבי ההמבורגר האמיתיים - הילדים, ייהנו

מטעמו הנפלא.

גם סטייק האנטרקוט הגיע אל הגריל בדיוק בזמנו, שכב עליו בדיוק כמה שצריך, ולכן גם טעמו היה בדיוק כמו שטעם טוב של סטייק אנטרקוט צריך להיות. נתח של 400 גרם, למקצוענים בלבד, עולה 108 שקל. אבל היו כאלה שחשבו שהסינטה ‭400)‬ גרם, 98 שקל) אפילו מוצלחת יותר. והכי הכי, לטעמנו לפחות, היה סטייק הצוואר הלבן, שאחד המשוגעים שהיו איתנו חיסל בלי קושי 500 גרם ממנו, ומחירו 78 שקל.

לשלב המנות האחרונות הגענו די מחוסלים, כי עוד לפני שהכל התחיל, טבלנו את לחמניות הבית הנפלאות בכמה ממרחים שהוגשו איתם, וחיסלנו שלושה בקבוקי יין שהבאנו איתנו. השעה היתה הרבה אחרי חצות, כך שאפילו אנחנו, שדבר אינו שובר אותנו, נאלצנו להציב לעצמנו גבול.

מו ומו,‬ הרצל 177, רחובות. טל':‭08 - 9473073 ‬

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים