בטטה בתנור בטחינה גולמית ושמן זית
של עינת גלס, גורמה
5 בטטות בינוניות
מלח גס
10 כפות שמן זית
10 כפות טחינה גולמית באיכות מעולה
ההכנה:
1. מחממים תנור לחום גבוה. שוטפים את הבטטות היטב, מייבשים ועוטפים בנייר כסף.
2. מכניסים לתנור ל-40-30 דקות (תלוי בגודל הבטטה) עד שהן מתרככות. אם יש אפשרות לצלות את הבטטות על גריל גחלים, התוצאה טעימה יותר.
3. מוציאים את הבטטות מהתנור ומנייר הכסף, חוצים כל בטטה לשניים. חורצים כל חצי בטטה במזלג, וזורים מלח גס.
4. על כל חצי בטטה יוצקים כף שמן זית ומעליה כף טחינה גולמית, ומגישים.