גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


רוחות הצפון

טיול בין נופי כנרת, מערות ועתיקות של בית כנסת וחמאם באיזור טבריה • מטיילים בחג

nrg מעריב | 24/4/2008 8:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
גן לאומי ושמורת טבע ארבל

צוק הסלע הזקוף שבארבל המתנוסס מול נוף הכנרת, הגולן והחרמון, הוא אחד המקומות המרשימים בישראל. המצוק האדיר מתנשא כמעט 400 מטר מעל לכנרת.

אבל במקום יש לא רק נוף, אלא גם טבע ושרידי עבר. במערות הארבל התבצרו קנאי הגליל, כשניהלו קרב נגד הורדוס (37 לפנה"ס). הורדוס התגבר על המורדים רק לאחר ששלשל את מיטב לוחמיו אל פי המערות בארגזים הקשורים בחבלים. בתקופת התלמוד הייתה ארבל עיירה אמידה. שרידי בית הכנסת שנותרו במקום מתקופה

זו מרשימים גם בימינו.

בתחום השמורה והגן הלאומי סומנו כמה מסלולי טיול, ברמות שונות של קושי. לאחרונה חנכה רשות הטבע והגנים את המבואה החדשה של הגן הלאומי, המשפרת את תנאי הביקור במקום. במבואה יש שירותים, מגרשי חניה מוסדרים ותחנת מידע שתפעל מדי שבת ובחג הפסח. לתשומת לבכם: אחדים מהמסלולים בגן הלאומי מתאימים למיטיבי לכת. אנא, בררו מראש בתחנת המידע באשר למסלול המתאים לכם.

מבצר המערות בארבל: במערות שבמצוק הארבל נבנה במאה ה-17 מבצר חזק, כנראה על ידי עלי בק, בנו של האמיר הדרוזי פחר א-דין. המבצר נבנה כמאחז צבאי החולש על בקעת ארבל והדרכים שעוברות בה. בנייתו התבססה על המערות שבצוק הסלע. במערות שבתוך המבצר התגלו גם ממצאים מהתקופה ההלניסטית ובהם מטבעות ומקוואות טהרה.

לאחר שנים רבות שבמהלכן היה המבצר סגור למטיילים, שיפרה רשות הטבע והגנים את תנאי הבטיחות במקום ועתה אפשר לבקר בו. מדרגות חצובות וכבלים ויתדות אחיזה מסייעים למטיילים לרדת מראש מצוק הארבל התלול אל השביל המוביל למבצר.

לגן לאומי ארבל מגיעים מכביש צומת גולני - טבריה (כביש מס' 77). בצומת כפר חטים, סמוך לטבריה, פונים מערבה (כביש מס' 7717) ונוסעים לכיוון מושב ארבל ולגן הלאומי.
עתיקות בחמת טבריה
עתיקות בחמת טבריה יח''צ

גן לאומי חמת טבריה

מעיינות העיר חמת, השוכנת כיום בחלקה הדרומי של טבריה, נובעים מעומק רב. בדרכם אל פני האדמה הם מביאים עמם מינרלים שנודעו כבעלי סגולות מרפא ומזור כבר בתקופות קדומות. חז"ל הכירו בכוחם של המעיינות לרפא מחלות שונות, ביניהן שחין, ועל כן התירו לרחוץ בהם גם בשבת.
ביישוב חמת נבנה בשלהי התקופה הרומית בית כנסת מפואר, שידע מאוחר יותר כמה גלגולים. 

השרידים הנראים כיום באתר שייכים ל"בית הכנסת של סוורוס", מבנה שהוקם בין השנים 337-286 לספירה, בתקופה שבה פעלה הסנהדרין בטבריה. בית הכנסת נקרא כך משום שנמצאה בו כתובת המזכירה את השם הזה. 

רצפת בית הכנסת מחופה בפסיפס מרהיב עין. הפסיפס מורכב משלושה ספינים ("שטיחים"). בספין המרכזי מתואר גלגל מזלות יפהפה. במרכז גלגל המזלות נראית דמותו של הליוס, אל השמש, נוהג במרכבת השמיים. בכל אחת מארבע פינות הספין מתוארת דמות אישה, המסמלת את אחת מארבע עונות השנה.

בתקופה העות'מאנית ניצלו את המים החמים של חמת ובנו במקום ח'מאם יפה, שנקרא ח'מאם סולימן. הח'מאם זכה לשיפוץ יפה ובעל אווירה רומנטית.

איך מגיעים: גן לאומי חמת טבריה נמצא בדרומה של טבריה, בצד הכביש לבית שאן.

המסלולים באדיבות רשות הטבע והגנים, 3639*

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים