מרק עוף ובקר עשיר
של רפי אהרונוביץ', ידע הבשרים
החומרים:
למרק:
1 שורש סלרי מקולף וחתוך לארבע
1 צרור פטרוזיליה שטוף ומחולק לשניים
1 צרור שמיר שטוף ומחולק לשניים
5 עצמות בקר
1 עוף קטן מחולק לשמונה ונקי משומן
700 גר' בשר בקר חתוך לקוביות גדולות
2 שורשי פטרוזיליה קלופים ושלמים
4 גזרים קלופים ושלמים
2 בצלים קלופים
8 שיני שום קלופות
מלח ופלפל שחור טרי
לאטריות:
4 ביצים
1/2 כוס מים פושרים
4 כפות קמח תפוחי אדמה
1 כף שמיר או עירית קצוצה דק
1/2 כפית אבקת שום
מלח ופלפל שחור טרי
להגשה:
עשבי תיבול ירוקים קצוצים (נענע, כוסברה, עירית או שמיר)
ההכנה:
המרק:
1. קושרים בחוט מחצית מהסלרי הירוק יחד עם הפטרוזיליה והשמיר, ויוצרים שני זרים.
2. מניחים בתוך סיר גדול את אחד הזרים ומוסיפים את כל שאר החומרים.
3. מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מוציאים את הקצף שנוצר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה ביותר במשך שעתיים.
האטריות:
1. טורפים את הביצים עם המים ועם מעט קמח.
2. מוסיפים בהדרגה את הקמח, תוך כדי בחישה.
3. מוסיפים עירית ואבקת שום ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
4. מחממים מעט שמן במחבת בלינצ'ס, יוצקים מהבלילה ומפזרים בצורה אחידה על המחבת.
5. מטגנים את הבלינצ'ס כשתי דקות מכל צד ומעבירים לנייר סופג.
6. מצננים, מגלגלים את הבלינצ'ס למעין רולדה ופורסים לרצועות דקות.
ההגשה:
1. מחממים את המרק עם זר עשבי התיבול שנותר.
2. מחלקים את המרק לצלחות הגשה ומפזרים את האטריות מלמעלה.
3. מעטרים בעשבי תיבול ירוקים קצוצים לפי הטעם.