מדליוני פילה בקר על מצע קרפצ'יו ארטישוק ירושלמי
של גיא פרץ, אורו
למרינדת הבשר:
1 כף חרדל דיז'ון
1 כף סילאן (דבש תמרים)
מלח ופלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית עלים מ-2 ענפי רוזמרין
6 מדליוני פילה בקר, 180 גרם כל אחד
החומרים :
למרינדת הארטישוק:
400 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף ושטוף
6 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
מיץ מלימון 1
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
הכנת מרינדת הבשר:
מערבבים בקערה את חומרי המרינדה לבשר, מכניסים את מדליוני הפילה, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה.
מרינדת הארטישוק:
1. בינתיים, מניחים את הארטישוק בקערה ומוסיפים שמן זית, בלסמי ומיץ לימון.
2. מערבבים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. מתבלים במלח ובפלפל, ואופים כעשר עד 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות, עד שהארטישוק מתרכך באופן חלקי. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן.
ההגשה:
1. פורסים את הארטישוקים לפרוסות דקיקות עד שקופות, ומחלקים לשש צלחות הגשה.
2. מחממים מחבת פסים במעט שמן זית וצולים את מדליוני הפילה משני הצדדים, עד למידת הצלייה הרצויה.
3. מניחים כל מדליון בצלחת הגשה על מצע הארטישוק, ומגישים מיד.