אנטיפסטי ארטישוק ירושלמי
של גיא פרץ, אורו
1/2 כוס שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 כף דבש
שיני שום קצוצות
עלים מ-2 ענפי רוזמרין
עלים מ-2 ענפי תימין
2 ענפי תימין מפוררים
מלח גס ופלפל שחור גרוס
600 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף ושטוף
ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים פרט לארטישוק, מוסיפים את הארטישוק ומערבבים שוב.
2. מכסים בניילון נצמד, ומשהים כשעה בטמפרטורת החדר לספיגת הטעמים.
3. מעבירים את הארטישוק לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. יוצקים למעלה את נוזל המרינדה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך ארבעים דקות, עד שהארטישוק מתרכך.
ההגשה:
מסדרים את הארטישוק הצלוי בצלחת הגשה גדולה, ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.