שלוקים
יקבים ומסעדות משתפים פעולה, יינות חדשים לקראת האביב ועוד ניוז אלכוהולי מבעבע מהזירה המקומית
תפריט "קלאסיקו" יוגש על הבר ויכלול ארבע מנות לצד שתי כוסות פלם קלאסיקו 2006 (199 שקל).
תפריט "רזרב" כולל ארבע מנות, קוקטייל ברנדי כאפריטיף ובקבוק פלם קברנה סוביניון רזרב 2005 (440 שקל). בין שאר המנות שיוצעו בתפריטים אלה תוכלו למצוא מבחר מהמנות הרגילות של המסעדה.
ביניהן יוגשו גם פילה קצוץ ואספרגוס ברום לימון וגרגירי כוסברה; קדירת פירות ים ביין לבן, רום, וניל אפריקאי ושבבי קוקוס; קדרת אסאדו בבישול ארוך בפויקה עם שמנת ואגוז מוסקט; ראמפ סטייק דרום אפריקאי עם צ'אטני פלפלים, ועוד.
פויקה, תרצה 14, יפו. טל': 03-6814622

ב-31 במרץ, ייערך במרכז היין היפואי מפגש נוסף בסדרת ההרצאות העוסקת ביינות לבנים.
במהלך הערב, תוכלו לשמוע הסברים על תהליכי הייצור של יינות אלה, כמו גם על אמנות הטעימה
איש הענבים, סמטת מזל שור 9, יפו העתיקה. טל': 03-5180533
יום ב', 31 במרץ, 20:00-23:00

ביקב מציעים בימים אלה שני יינות חדשים, המספקים תמורה לא רעה לכסף: סוביניון בלאן גיר 2007 ותבור אדמה רוזה 2007.
ענבי הסוביניון הגיעו מכרם בן 25 שנה, הממוקם על אדמת גיר במדרון הוואדי המערבי של כפר תבור (67 שקל). ענבי הרוזה, לעומתם, הגיעו מבציר חמישי מכרם ענבי קברנה פרנק הסמוך לכפר. מטעמו, ניכר כי הוא יהפוך בקלות לפריט קיצי מבוקש (39 שקל).
ניתן להשיג בחנויות היין המובחרות וביקב

מ-1986 משחררת חברת אבסולוט העולמית וודקה בטעמים. כיום, בין היתר, ניתן למצוא בסדרה זו ציטרון, וניל, רובי רד, אפרסק ועוד כהנה וכהנה. המצטרף התשיעי לעניין מוצג לקהל המקומי בימים אלה – וודקה אגסים.
ההצלחה הגדולה של וודקה זו טמונה בטעמה הקליל, המאפשר למעוניינים לשתות אותה נקייה או כתוספת לקוקטיילים. בחברה מציינים, אגב, שהדרינק מכיל רכיבים טבעיים בלבד, ללא תוספת סוכר או ממתיקים.
אבסולוט אגס, מחיר מומלץ לצרכן: 88 שקל ל-750 מ"ל
ניתן להשיג ברשתות השיווק ובחנויות היין והאלכוהול המובחרות ברחבי הארץ

ביום ו', 28 במרץ, תיערך בסניפי תל אביב, צפון סביון ונס ציונה של הרשת טעימה של יינות מסדרת ירדן מיקבי רמת הגולן. כך, תוכלו לטעום שם ירדן סירה 2001, ירדן מרלו 2001, קברנה סוביניון 2001, קברנה סוביניון 2003 וירדן בוטריטיס, סמיון אציל 2003.
גם בסניפי מודיעין ורעננה ייערך באותו זמן אירוע טעימות של יקב הרי גליל. תוכלו לדגום שם יראון סירה ואביבים 2006 - בלנד חדש, המורכב מויונייה ושרדונה.
טעימות בדרך היין, בכל סניפי הרשת
יום ו', 28 במרץ

בימים אלה מוסיפים ביקב שלושה יינות לבנים לסדרה האזורית: סוביניון גליל עליון 2007, גוורצטרמינר גליל עלון 2007 וויונייה גליל עליון 2007 (יינן ראשי: ליאור לקסר).
ענבי הסוביניון הגיעו מאזור כרם בן זמרה. 50 אחוז מהענבים, אגב, נבצרו מגפנים בנות כמעט שלושים שנה. אחרי התסיסה, היין מועבר לחביות עץ אלון צרפתיות (55 שקל).
רוב ענבי הגוורצטרמינר הגיעו מאזור הגליל העליון. הענבים נבצרו בבציר לילי והתירוש תסס בטמפ' נמוכות במיכלי נירוסטה (62 שקל). הוויונייה מורכב במאת האחוזים מענבי הזן. אלה הגיעו מאזור מירון ואחרי התסיסה, שליש מהיין התיישן למשך ארבעה חודשים נוספים בחביות עץ אלון צרפתי (62 שקל).
הסדרה האזורית, יקבי כרמל
להשיג בחנויות היין המובחרות ברחבי הארץ








נא להמתין לטעינת התגובות


