גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


נרשמה הקלה בעומס החום

האקלים המשוגע שתוקף את כנען מאלץ גם את הקרניבורים המסורים ביותר להתרחק מתבשילים כבדים. כפיתרון מרגיע, איגדנו עבורכם סלט קיסר, ניסואז, ספייסי גספאצ'ו ועוד מתכונים מרעננים

nrg מעריב | 25/3/2008 9:57 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סלט קיסר, שף אבי ביטון, אדורה

4 מנות

החומרים:
2 צרורות של לבבות חסה
4 כפות קרוטונים מאיכות טובה
4 כפות שטוחות של פרמז'ן

לרוטב:
שני חלמוני ביצה
פילה אחד קטן של אנשובי כבוש
4 צלפים
שן שום קטנה
1/2 כפית חרדל
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס שמן קנולה
מיץ מ-1/2 לימון

ההכנה:
1. טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הרוטב מלבד השמן. תוך כדי ערבול, מזליפים את השמן לתוך התערובת (בדומה להכנת מיונז). מערבלים עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד.
2. מערבבים בתוך

קערה את לבבות החסה הקרועה יחד עם הרוטב.
3. מוסיפים את הקרוטונים והפרמז'ן ומגישים. ניתן להוסיף גם נתחים של חזה עוף בגריל או סלמון בתנור שנצרבו קלות במחבת.
סלט אפרסקים. צילום: מיכל רביבו
סלט אפרסקים. צילום: מיכל רביבו מיכל רביבו

סלט אפרסקים עם גבינת מוצרלה, נענע ופיסטוקים קלויים, שף ארז קומרובסקי

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 10 דקות

החומרים:
6 אפרסקים לבנים (בשלים, אך לא רכים מדי)
מיץ מלימון אחד
6 כדורי מוצרלה טרייה
1 כוס עלי נענע שטופים
2 כפות שמן זית
מלח ים גס לפי הטעם
2-1 כפות דבש פרחי בר

להגשה:
1/2 כוס פיסטוקים קלויים

ההכנה:
 1. מגלענים את האפרסקים וחותכים לפרוסות דקות. מעבירים לקערה, ומטפטפים מיץ לימון מלמעלה., מוסיפים עלי נענע ומערבבים.
2. באמצעות הידיים קורעים את כדורי המוצרלה לחתיכות בינוניות.
3. מניחים בקערה קטנה, מוסיפים שמן זית ומלח ים גס לפי הטעם.
4. מערבבים עם האפרסקים ועלי הנענע ומסדרים בצלחת הגשה.
5. מטפטפים את הדבש מלמעלה, מפזרים פיסטוקים קלויים ומגישים מיד.

ספייסי גספאצ'ו וקינואה. צילום: יחסי ציבור
ספייסי גספאצ'ו וקינואה. צילום: יחסי ציבור יחצ

ספייסי גספאצ'ו עם סלט קינואה, ליאון ויניקוב, בנג'מין סיגל

4 מנות

החומרים:
לגספאצ'ו:
5 עגבניות תמר, בשלות
2 פלפלים אדומים
2 שיני שום
3 שזיפים מסוג סנטה רוזה
1 פלפל צ'ילי אדום
2 פרוסות לחם לבן
4 כפות חומץ בן יין אדום
1 כף מיץ לימון
50 מ"ל שמן זית משובח
מלח, פלפל גרוס

לסלט הקינואה:
100 גר' קינואה – מבושלת בשתי כוסות מים
צרור פטרוזיליה, קצוצה
עלי נענע מ-4 ענפים, קצוצים
50 גר' שזיפים מיובשים, קצוצים
1 כף שמן זית משובח
1 כף מיץ לימון טרי
מעט בצל ירוק, קצוץ
מלח, פלפל שחור גרוס

ההכנה:
1. מערבלים את כל מרכיבי הגספאצ'ו במעבד מזון.
2. מערבבים את מרכיבי הסלט קינואה, מתבלים במיץ הלימון, שמן הזית, מלח ופלפל.
3. מניחים רינג מתכת בתוך צלחת הגשה עמוקה וומעבירים אליו את הקינואה.
4. יוצקים מסביב את הגספאצ'ו, יוצקים מעט שמן זית ותלתלי בצל ירוק לקישוט. מגישים קר.

סלט ניסואז. צילום: יחסי ציבור
סלט ניסואז. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

סלט ניסואז עם פלמידה שחורה, דוד גולדווסר

החומרים:
100 ג' עגבניות שרי בשלות חצויות
50 ג' שעועית ירוקה נקייה וחלוטה במים חמים
4 תפוחי אדמה קטנים, אפויים בקליפתם וחצויים
1 ביצה, מבושלת כשש דקות במים מומלחים ופרוסה לחצאים
10  זיתים (ניסואז/קלמטה גדול), מגולענים
4 יח' פילה אנשובי
100 ג' פילה פלמידה שחורה (פרוס לנתח אחד ארוך)
70 ג' לבבות חסה ערבית
שמן זית
מיץ לימון
מלח ים גס ופלפל שחור

ההכנה:
1. את פילה הפלמידה מניחים בטמפרטורת החדר כחצי שעה לפני ההכנה.
2. מעבירים את כל מרכיבי הסלט (חוץ מהביצה הקשה) לקערה, מערבבים ומוסיפים שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
3. מפלפלים מעט את פילה הפלמידה ומטגנים כעשר שניות מכל צד. לאחר מכן, פורסים את פילה הפלמידה לפרוסות ברוחב של 1 ס"מ.

ההגשה: 
מניחים את הסלט בצלחת אישית ומפזרים מעל את נתחי הדג הצרוב וחצאי הביצה.

סלט ירוק עם תאנים וגבינת צאן. צילום: מיכל לנרט
סלט ירוק עם תאנים וגבינת צאן. צילום: מיכל לנרט מיכל לנרט

סלט ירוק עם תאנים וגבינת צאן, שף אייל לביא

החומרים:
4 כוסות עלי בייבי או תערובת חסות, קרועות לפיסות
2 נקטרינות פרוסות דק
8 תאנים חתוכות לרבעים
1 בצל סגול חתוך לטבעות
1 סלק מבושל פרוס דק
12 פרוסות בגט, קלויות
גליל גבינת צאן
חצי כוס ויניגרט תאנים (מתכון בהמשך)
שקדים פרוסים קלויים, לקישוט

ההכנה:
1. מערבבים יחד עלי בייבי, נקטרינות, תאנים, בצל וסלק בקערה.
2. מוסיפים רוטב ומערבבים היטב. פורסים את גליל הגבינה ל‭12-‬ פרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים על הבגט הקלוי.
3. מכניסים לדקה או שתיים לגריל, בכדי להמיס את הגבינה.
4. מחלקים את הסלט בין ארבע צלחות הגשה. מניחים בצד כל מנה שלושה טוסטונים של גבינת צאן.
5. מפזרים מלמעלה פרוסות שקדים קלויים לקישוט ומגישים מיד.

ויניגרט תאנים אלכוהולי, שף אייל לביא

חוץ ממרכיבי הווינגרט הקלאסיים מכיל הרוטב גם תאנים בשלות טחונות, וככה, בשביל הנשמה, גם קצת אלכוהול.

החומרים:
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס שמן
1/3 כוס חומץ בן יין אדום
2 שיני שום כתושות
4 תאנים בשלות, מנוקות מעוקצים וחתוכות לרבעים
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
2 כפות ליקר אמרטו או ערק

ההכנה:
1. מעבדים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר, עד לקבלת רוטב סמיך וחלק.
2.שומרים בצנצנת במקרר עד ההגשה. מנערים את הצנצנת לפני השימוש.

יוגורט פירות יער. צילום: רובי קסטרו
יוגורט פירות יער. צילום: רובי קסטרו צילום: רובי קסטרו

סלט פירות יער עם יוגורט עזים ודבש, אביטל סבג-חורש

4 מנות

החומרים:
2 גביעי שמנת עזים
2 גביעי יוגורט צאן סמיך
2 כוסות פטל טרי או דובדבנים ללא חרצנים
4 כפיות דבש

ההכנה:
1. שוטפים היטב את הפירות.
2. מערבבים את השמנת עם היוגורט.
3. מניחים בכוס יין גבוהה שכבה של הפרי ומעליה שכבה של היוגורט. יוצקים חצי כפית דבש, וחוזרים על אותן פעולות בשכבה השנייה.
4. מסיימים בפרי לקישוט ומעל מזליפים חצי כפית דבש.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים