צדפות פסטה ממולאות
של מירי צל-דונטי, גורמה
החומרים ל-6 מנות:
1.5 כוסות רוטב עגבניות (מתכון בהמשך)
250 גר' צדפות פסטה
300 גר' גבינת ריקוטה
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
2 כדורים גדולים של מוצרלה
2 ביצים
חופן עלי פטרוזיליה
מלח ופלפל
ההכנה:
1. מבשלים את הצדפות במי מלח, במשך שלושת-רבעי זמן הבישול שמצוין על גבי האריזה, ומסננים אותן.
2. במעבד מזון מרסקים את הגבינות (למעט שתי כפות גבינת פרמז'ן), הביצים, עלי הפטרוזליה, המלח והפלפל.
3. ממלאים את הצדפות בתערובת הגבינה. משמנים קלות תבנית פיירקס או קרמיקה מלבנית, ומורחים על תחתיתה חצי מכמות רוטב העגבניות.
4. מניחים את צדפות הפסטה הממולאות על הרוטב, ובעזרת כף מזלפים עליהן את שארית הרוטב מבלי לכסותן לגמרי, כך שחלק ממילוי הגבינה עדיין ייראה.
5. מפזרים מעל את שארית גבינת הפרמז'ן. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, ואופים חצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180.
6. אפשר להחליף את מילוי הגבינה במילוי עשוי מ-250 גר' תרד מבושל ומרוסק (אפשר תרד קפוא), מעט אגוז מוסקט מגורר במקום הפטרוזיליה ויתר חומרי המילוי (למעט הגבינה).
רוטב עגבניות בסיסי
אפשר להכין בכמות גדולה ולהקפיא. אני מעדיפה עגבניות משומרות מקולפות - הן מתוקות וזמינות יותר.
החומרים:
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
3-2 שיני שום קצוצות
2 קופסאות שימורים של עגבניות מקולפות או 4 קופסאות עגבניות שרי
1 קופסת רסק עגבניות (כ-5-4 כפות)
1 כף אורגנו יבש או בזיליקום
עלי אורגנו או בזיליקום טריים
1 כפית סוכר
מלח ופלפל
ההכנה:
1. מזהיבים את הבצל בשמן הזית בסיר בינוני, ומוסיפים את השום.
2. מוסיפים את כל החומרים, למעט העלים הטריים, ומבשלים כארבעים דקות בחום נמוך, עד שהרוטב מסמיך אך עדיין נוזלי.
3. מוסיפים את העלים
הטריים לסיר, ומסירים אותו מהאש.
4. מצננים מעט את הרוטב ומרסקים (במעבד מזון או עם מרסק ידני חשמלי).
5. אפשר להוסיף 3-2 פילטים של אנשובי ו/או כף צלפים קצוצים בזמן שמזהיבים את בצל והשום.