805002 יום שלישי ט”ו באייר תשס”ח
אהוד אולמרט הופך עולמות כדי לדחוק לשוליים את דוח וינוגרד השלם, שיתפרסם בעוד שלושה שבועות. הוא מבטיח שלום כולל ומנטרל גורמי אופוזיציה. בפני פרשנים הוא...
גיא מרוז
כיכר אנואר
היסטוריה בתל אביב:ועדת השמות החליטה לקרוא לכיכר בשכונת ליבנה לזכרם של מנחם בגין ואנואר סאדאת. הצעה להנציח הומוסקסואלים לא עלתה לדיון
הילה קובו , 17.03.08, 17:10
אנואר סאדאת מיקי צרפתי
אנואר סאדאת
צילום: מיקי צרפתי
השבוע עשתה תל אביב צעד נוסף להנצחה היסטורית של נשיא מצרים לשעבר אנואר סאדאת. ביום שני אישרה ועדת השמות של העירייה את ההצעה לקרוא לכיכר בשכונת ליבנה בדרום העיר בשם: "כיכר השלום", לזכרו של ראש ממשלת ישראל מנחם בגין ולזכרו של סאדאת, אשר חתמו על הסכם שלום בין ישראל למצרים בשנת 1979. תושבי השכונה אף ביקשו להציב בכיכר פסל של שני האישים לוחצים ידיים.

בישיבה הקודמת בנושא הוחלט להפנות את ההצעה לאישורה של משפחת בגין, ומשזו לא הביעה התנגדות למהלך נסללה הדרך לאשר את ההצעה במישור העקרוני. עם זאת, הודעה רשמית על ההנצחה עדיין מתעכבת "בשל עניין פרקטי שיש עוד לטפל בו", כדבריה של יושבת ראש הוועדה, עורכת דין חביבה אבי-גיא.

 כזכור, בעבר נדחו יוזמות להנצחתו של סאדאת, בעיקר בשל התנגדות הורים לבנים שנפלו במלחמת יום כיפור. מקדמת היוזמה, חברת המועצה יפה כחלון (מרצ), סיפרה השבוע על סאגת ההנצחה: "כבר לפני שנתיים הצעתי את הרעיון וקיבלתי תשובה מצחיקה שהדם עוד טרי ושביום שבקהיר יונצח בגין אז בתל אביב יונצח סאדאת. אנשים שכחו שהוא ביקר בירושלים ושילם בחייו על הסכם השלום. מתברר שעם קצת רצון טוב  הם יכולים להוביל את המהלך".

בישיבת ועדת השמות נבחרו גם שמות לשכונות חדשות בעיר שטרם אוכלסו. הוחלט כי מתחם "הגוש הגדול" ליד רמת אביב יחולק לשניים, החלק הצפוני (מרחוב פרופס למלון מנדרין) ייקרא "צוקי אביב", והחלק הדרומי ייקרא "אביב ים". שכונה חדשה נוספת, מצפון לשיכון ל', תיקרא "גני חן". תוכנית לשיפוץ כיכר אתרים עדיין מצויה בחיתוליה, אך לוועדה יש כבר שם חדש לכיכר: "כיכר המאה". "היות שהכיכר הולכת להיות משופצת לקראת חגיגות ה-100 החלטנו פה אחד לשנות את השם בהתאם", הסביר מציע השם, חבר המועצה שמוליק מזרחי.

מה שעדיין לא עלה לדיון בוועדה הוא הצעתו של חבר המועצה איתי פנקס להנצחת אישים מהקהילה ההומו-לסבית. כבר לפני שלוש שנים הציע פנקס לקרוא שלושה רחובות בעיר על שמם של נציגי הקהילה שנפטרו, ובהם גם במאי הקולנוע הישראלי עמוס גוטמן. "ביקשתי להעלות את הנושא לדיון בוועדה כבר כמה פעמים, ואין ספק שהנושא לא טופל כראוי עד היום. אני מצפה מיושבת ראש הוועדה לתקן בקרוב את העוול שנמשך במשך שנים", אומר פנקס.

שלח כתבה לחבר
כתוב לעורך
הדפס כתבה
שמור במזוודה
הוסף תגובה
עוד במוניציפלי
חדשות ועידכונים מקומיים בסלולרי

לחצו כאן לפרטים נוספים
בכפוף לתקנון - עד שלוש הודעות ביום