מי יהיה השורד האחרון?
יוצרי המותג "שוגר דדי" פרקו את החבילה, גלית לוי ופנינה טורנה שולפות ציפורניים וגדעון אוברזון וג'רי מליץ לא מדברים כבר למעלה מארבעים שנה. סכסוכי עולם האופנה המקומי מטונפים יותר מכל ריאליטי. חלק ב'
קבלו משולש מסוכן בין שלושה צעירים שהכירו בחיי הלילה, והפכו בשנת 2006 לשותפים במותג האופנה בעל אג'נדת הרוקנרול "שוגר דדי". תחילה שקדו על מלאכת פיתוח המותג המעצבים הטריים אוהד חיים ושושי ברבי, וכעבור חצי שנה הצטרפה אל השניים חברתו של חיים, מאיה גיגי, דוגמנית לשעבר ובת זוגו של הכדורגלן אסי דומב, לאחר שהביעה את התלהבותה מאופיו של המותג ואת חזונה לגביו.
עם הזמן, הקשר החברי והעסקי בין ברבי לגיגי הלך והתהדק, ואילו חיים החל לחוש כי הוא הולך ומתרחק
השותפות הנותרות ב"שוגר דדי" שידרו עסקים כרגיל והמשיכו בעבודתן למימוש הפוטנציאל של המותג שבאמתחתן, אולם לא לאורך זמן. באופן מפתיע, אחרי כשמונה חודשים של עבודה משותפת, גם דרכיהן של השתיים התפצלו. איש לא יודע מה בדיוק גרם לפרידה של ברבי מהמותג אותו בראה יחד עם חיים, אולם היום היא פועלת תחת המותג החדש שהקימה, "ברבי דול" שמו, ואילו את "שוגר דדי" הותירה בידיה של גיגי.
תגובתו של חיים: "אנחנו מפרגנים לשושי ברבי ולמאיה גיגי".
תגובתה של ברבי: "שיהיה למאיה בהצלחה ושתקדם את 'שוגר דדי'. אני מקווה שהמותג נמצא בידיים טובות".
תגובתה של גיגי: "אני מעדיפה לא להיכנס לזה, תודה".


מעצבי האופנה גדעון אוברזון וג'רי מליץ החלו את דרכם המשותפת כחברים לעבודה. השניים התחברו בשנת 1964, כשאוברזון פנה אל מליץ, שהיה אז מעצב טקסטיל, וביקש ממנו שיעצב עבורו בדים מרהיבים לתצוגות האופנה שלו. למליץ, שהיה כבר אז בעל נטיות אופנתיות מגובשות, היו השגות לגבי קו הקוטור של אוברזון.
זאת, בעיקר לאור המהפכה שהתחוללה באותה תקופה בעולם האופנה, אשר קראה למעצבים לנטוש את התפירה העילית ואת העיצוב הווירטואוזי ולהניח לבד עצמו לשלוט באמירה של הבגד. בתגובה לביקורת שהפנה מליץ כלפי עבודותיו המחויטות, אמר לו אוברזון: "אם אתה כל כך יודע מה לעשות, לך ועשה זאת בעצמך".
מליץ לקח ברצינות את עצתו של אוברזון ובסיועה של בת שבע דה רוטשילד (שתמכה באמנים ומעצבים בארץ באותה תקופה), השיק את קולקציית הביכורים שלו, שגרפה ביקורות מפרגנות. הסכסוך הזה כבר בן 44 שנה והשניים עדיין לא מדברים.
תגובתו של מליץ: "אין לי ריב עם אוברזון, אבל אנחנו לא חברים כמו פעם".
תגובתו של אוברזון: "לא היה סכסוך ולא יהיה סכסוך".


הרומן בין שתי הגרציות שלעיל החל לפני שנה וחצי, כשהחלו לעבוד יחד. המעצבת חיה ניר השיקה אז את הקומה השנייה של חנותה, "כתומנטה", באירוע פתיחה שזכה לתשבחות רבות.
על מלאכת יחסי הציבור הופקד משרדה של היחצנית אפרת גורמן והעתיד המשותף של השתיים נצבע בוורוד. יחסי העבודה הפוריים המשיכו לנסוק במשך שנה שלמה נוספת, עד שאט אט החלו לצוף הבעיות.
זה נפתח בפרישתה של התקציבאית במשרדה של גורמן שהיתה אמונה על הטיפול בתקציב של ניר. הנ"ל החליטה לעזוב את הענף ואת הארץ לתקופת החלמה, בטענה שהיא אינה מסוגלת להתמודד עם דרישותיה של הלקוחה התובענית.
גם התקציבאית החדשה שמונתה לטפל בתיק לא עמדה בנטל, וכעבור זמן קצר היא התדפקה על דלתה של גורמן ומיררה בבכי על המועקה הכרוכה בטיפול בתיק. כבר למחרת נשלח ממשרדה של גורמן מכתב פרידה אל ניר, שבישר לה על הפסקת ההתקשרות בין השתיים לאלתר.
תגובתה של ניר: "לא נראה לי מתאים".
תגובתה של גורמן: "נורא חשוב לי ולעובדים שלי ליהנות בעבודה, וברגע שזה הפסיק להיות נעים נפרדנו".


זה אולי הריב המתודלק ביותר בתעשיית האופנה. לפני תשע שנים, המעצבת פנינה טורנה החליטה לפתוח פה וללכלך, בעיתונות כמובן, על שמלת מגן הדוד שעיצבה גלית לוי למלכת היופי לשנת 1999 רנא רסלאן, כשזו האחרונה נשלחה לייצג את ישראל בטקס בחירת מיס תבל שהתקיים באותה שנה באיי סיישל.
לוי כמובן הגיבה ב"לכלוך" משלה, אולם הסיפור בין השתיים נרשם סופית כאסון קולוסאלי כשטורנה החלה לצאת עם אייל, בעלה של לוי לשעבר. הרבה שמלות כלה עברו מאז בנהר, אולם עד היום השתיים לא סלחו ולא התפייסו.
תגובתה של לוי: "אני לא קשורה אליה כבר שנים. היא נעלמה מהענף, אני לא רואה אותה ממטר".
תגובתה של טורנה: "זה סיפור שהומצא בזמנו. לא היה לי שום דבר נגדה ואני מאחלת לה רק טוב, כי גם לי טוב ואני רוצה שלכולם יהיה טוב".

הסכסוך בין דורין אטיאס, סטייליסטית ומבקרת אופנה של התוכנית "ערב טוב עם גיא פינס", והמעצבת גלית לוי התגלע לפני כשנתיים בעקבות הביקורת הנוקבת שנקטה שוטרת האופנה מספר פעמים כלפי האאוטפיטים שעטתה על עצמה המעצבת.
לוי, שמאמינה כי היא המתלבשת האולטימטיבית, טענה אז כי הביקורת השלילית של אטיאס נובעת ממניעים אישיים ולאו דווקא מקצועיים. בתגובה, החרימה לוי את תוכניתו של פינס וסירבה בכל תוקף לשתף פעולה עם צוותי הצילום שלו באירועים השונים.
שיא מיוחד נרשם באירוע שקיימה חברת התכשיטים "ה.שטרן" באחוזת יערות הכרמל, שם התעמתה לוי עם צוות הצילום של התוכנית וסירבה לשתף עימם פעולה. לפני כשנה הצטננה המריבה בין השתיים, כשמקורבים ללוי בישרו לה כי החלה לגרוף שבחים ודרקונים (אותות לשבח) בפינתה של אטיאס. בעקבות כך השלימו הצ'ילבות באירוע סלבריטאי אחר בו נפגשו.
תגובתה של לוי: "יש לי 'יס', והיא מופיעה ב'הוט'".
תגובתה של אטיאס: "זו היסטוריה, אין לסיפור הזה חיים".

דורין אטיאס לא הספיקה להתפייס עם גלית לוי, וכבר עמדה בפני מריבה חדשה, הפעם עם הקולגה והחברה הקרובה, הסטייליסטית ליאת אשורי. זה קרה לפני כשנה, כשאשורי, חברתה הטובה של אטיאס, קיבלה הצעה לשמש כמבקרת האופנה של "Y בעשר", המתחרה של התוכנית "ערב טוב עם גיא פינס", בה ממלאת אטיאס תפקיד דומה.
השתיים, שהשתלחו בסלבריטאים, כל אחת בתוכניתה, הניבו ביקורות שונות זו מזו לגבי אותם אאוטפיטים שנראו באירועים השונים. ערן סויסה, כתב הרכילות של מוסף המגזין במעריב באותם הימים, ליבה את האש כאשר החל לבקש מכל אחת מהשתיים להגיב על הביקורת של חברתה מהערוץ המתחרה.
הסטייליסטיות חדות הלשון לא סיננו את מילותיהן בקפידה והיטיבו לתאר זו את ביקורתה של זו, תוך שימוש בעלבונות כאלה ואחרים בכל הנוגע לסגנונה האישי של המבקרת. אטיאס אמרה, למשל: "אני לא אוהבת את מה שהיא עושה", ואשורי החזירה: "לא ארצה לעשות את מה שדורין עושה". מאז השתיים הצליחו לגשר על הפערים ביניהן ולשוב להיות חברות הכי טובות.
תגובתה של אטיאס: "זה עניין של חילוקי דעה וטעם, והכול מתחיל ונגמר בטעם".
תגובתה של אשורי: "לא היה ולא נברא, אנחנו חברות טובות מהיום בו היא הגיעה מחיפה לתל אביב".


עם סיום לימודיה בשנקר בשנת 2002, קיבלה המעצבת הלנה בלאונשטיין הצעה מפתה: להקים מותג אופנה משלה בחסות מותג האופנה הפמיניסטי קום איל פו. במסגרת שיתוף הפעולה העניקו הפמיניסטיות למעצבת הצעירה קורת גג ושירותים רלוונטיים לקידומו של המותג שהקימה, פראו בלאו, בתמורה לחלוקה ברווחים.
סכסוך על רקע כספי שהתפתח בין שני הצדדים הוביל כעבור כשנה לתביעה שהגישה בלאונשטיין נגד "קום איל פו" בעילות שונות, על סך של למעלה ממיליון שקל. התיק הועבר לבורר, שקבע בקיץ האחרוןכי על קום איל פו לשלם לבלאונשטיין פיצוי בסך 150 אלף שקל בלבד.
תגובתה של היחצנית אפרת גורמן (בשם הלנה בלאונשטיין): "הסיפור נגמר. זה היה ריב על כסף ועל הון אישי".
תגובתה של סיביל גולדפיינר, בעלת המותג קום איל פו: "הלנה גדלה וצמחה בקום איל פו ואף קיבלה הזדמנות להקים מותג משותף עם החברה-הזדמנות אשר לא צלחה בסופו של יום. אנו שמחות שהיא השכילה להשתמש בכלים שרכשה ב'קום איל פו' ומאחלות לה הצלחה בדרכה".

עד לפני כשלוש שנים, צלמי האופנה המצליחים יניב אדרי ודודי חסון עבדו יחד. אדרי, צלם מוכשר ומוערך בתעשיית האופנה המקומית, תפס תאוצה בשנות התשעים, עת הגיע אל העיר הגדולה מגבעת אולגה.
הפרספקטיבה האלטרנטיבית, הנועזת והמרעננת שהביא עימו, הפכה את אדרי לצלם חדשני ומבוקש בתעשייה. בסוף שנת 2004 חבר חסון לאדרי ושימש כאסיסטנט שלו למשך חודשים ספורים בלבד.
בתום אותה תקופה, משהחליט חסון לפרוש כנפיו, להתנתק מאדרי ולצאת לדרכו העצמאית כצלם בעל סטודיו משלו, התגלע העימות הבלתי נמנע.
חסון החל לצלם, תוך שהוא נעזר בסטייליסטים, מעצבי שיער ומאפרים שאינם נמנים עם מקורביו של אדרי. אלה האחרונים, דוגמת הסטייליסט סיימון אלמלם ומעצב השיער יניב זאדה, נמנעים עד היום מלקחת חלק בפועלו של חסון, שהצליח לשדרג את מעמדו והיום גובה מחירים זהים לאלה של אדרי.
תגובתו של אדרי: "לא היה דבר כזה. אלה סתם אנשים שמבלבלים את המוח. הרבה פעמים אני שומע דברים שאנשים מספרים שלא באמת קרו".
תגובתו של חסון: "אני לא מעוניין לדבר על זה. תרשום 'אין תגובה'".