גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


ג'ינג'ר ספייס, הקאמבק

מלבד סגולותיו הרפואיות, טעמו הדומיננטי של שורש הג'ינג'ר יכול לשדרג לא מעט מנות. מסביצ'ה טונה אדומה דרך עוף בגריל ועד תאנים בג'ינג'ר, קבלו אסופת מתכונים מעוררת

עינת גלס, גורמה, צילום: רענן כהן | 11/3/2008 8:38 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שורש הג'ינג'ר (זנגביל) נחשב על ידי עמי המזרח הקדמונים למעדן וערכו היה נשקל בזהב. כדרכם של תבלינים רבים, גם הוא עשה את דרכו מהמזרח בדרך הבשמים ובאוניות הסוחר למצרים ולאירופה. מאז ומתמיד הוא נחשב לבעל סגולות ריפוי רבות וחשובות.

כך, למשל, על פי האיורודה, הרפואה ההודית, הג'ינג'ר משכך כאבי בטן, עוצר שלשולים, עוזר בהגברת
תיאבון, מפחית גזים ובחילות, ממריץ את פעילות הלב ומשפר סירקולציה, מוריד בצקות, אנטי דלקתי
(שימושי מאוד בדלקות פרקים), מכייח ומסלק ליחה (שימושי בסינוסיטיס, שיעול ואסתמה), ולא פחות חשוב מכך - מעורר חשק מיני. לא מומלץ לצרוך אותו במצבי אנמיה, צרבות, חום, הריון, כיבי קיבה ומעיים.

טעמו של הג'ינג'ר חזק ומודגש, חמצמץ-חריף ומעניין לחך, ומי שיודע כיצד "לשחק" אתו יכול להפיק ממנו מטעמים, הן מתוקים והן חמוצים או חריפים. מומלץ רק להישמר ולא לצרוך ממנו במידה רבה מדי, כדי שלא ישתלט על הטעם הכללי של המאכל.

טיפ: כדאי להקפיא ג'ינג'ר כשהוא קצוץ דק ויצוק לתוך תבנית קרח. לתבשילים עם ניחוח חזק של ג'ינג'ר עדיף להשתמש בטרי.
ג'ינג'ר מוחמץ בסגנון יפני (גארי)

היפנים אוכלים את הג'ינג'ר המוחמץ בין מנות הסושי השונות כדי לרענן את החך, לנקותו מטעמים ולהגביר את טעמי הסושי השונים.

החומרים:
1/2 ק"ג שורש ג'ינג'ר מקולף ופרוס דק מאוד (ניתן לעשות זאת על ידי שימוש בקולפן)
3 כוסות חומץ אורז
2 כוסות סוכר
2 כפיות מלח

ההכנה:
1. ממליחים את פרוסות הג'ינג'ר ומניחים אותן לעמוד בקערת זכוכית לחמש שעות. מדי פעם מערבבים.
2. מייבשים את הג'ינג'ר במגבת נייר ומניחים בכלי זכוכית שעבר סטריליזציה. מערבבים בסיר קטן את החומץ והסוכר ומביאים לרתיחה.
3.

שופכים את התערובת החמה על פרוסות הג'ינג'ר, ומניחים להן לעמוד כך כשבוע לפני האכילה.
4. הג'ינג'ר משנה את צבעו במהלך הזמן, אך מי שרוצה שהפרוסות יקבלו את הגוון הוורוד - יכול להוסיף לכלי חתיכת סלק או טיפת גרנדין.

ג'ינג'ר מסוכר

החומרים:
1/2 ק"ג ג'ינג'ר מקולף ופרוס לפרוסות בעובי 4-3 מ"מ
1.5 כוסות מים
1/2 כוס סוכר

ההכנה:
1. מניחים את פרוסות הג'ינג'ר בסיר ומכסים במים, מביאים לרתיחה ומרתיחים כחמש דקות.
2. שופכים את המים וחוזרים על התהליך עוד 3 פעמים. בפעם האחרונה מסננים ומייבשים.
3. באותו סיר מביאים לרתיחה אחד וחצי כוסות מים ורבע כוס סוכר.
4. מוסיפים את פרוסות הג'ינג'ר ומנמיכים את האש עד שמגיעים לבעבוע עדין של תערובת הסוכר והמים.
5. מבשלים כשעה ומערבבים מדי פעם, עד שהג'ינג'ר מקבל שקיפות.
6. מעבירים את הג'ינג'ר בעזרת כף מחוררת לייבוש מעל רשת, ומניחים עד שהוא יבש למגע. מערבבים בקערה את הג'ינג'ר עם הסוכר שנותר עד שהפרוסות מכוסות היטב.

צילום: מיכל רביבו
סביצ'ה טונה אדומה. צילום: מיכל רביבו
סביצ'ה טונה אדומה עם ג'ינג'ר מוחמץ

6-5 מנות

לרוטב:
5 כפות סויה
3 כפות חומץ אורז
משחת ווסאבי (לפי הטעם ואהבת החריף, להתחיל מכפית)
1 כפית שמן שושמום (לא חובה)

לתערובת הדג:
350 גר' פילה טונה אדומה טרייה
1 אבוקדו בשל אך לא רך מדי, חתוך לקוביות קטנות
4 בצלים ירוקים פרוסים לטבעות
2 כפות ג'ינג'ר מוחמץ קצוץ דק

ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית. חותכים את הטונה לקוביות קטנות (חצי ס"מ-ס"מ).
2. מוסיפים את האבוקדו, הבצל הירוק והג'ינג'ר.
3. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב. מניחים לעמוד כשעה מחוץ למקרר ומערבבים מדי פעם. מגישים בטמפרטורת החדר.

לגיוון: אפשר לזרות כף שומשום למעלה.

סלט ירקות ברוטב ג'ינג'ר וטחינה

החומרים ל-5-4 מנות:
1/4 כרוב סגול קטן, פרוס לפרוסות דקות
2 מלפונים ללא הגרעינים, חתוכים לקוביות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 גזר מגורד גס
1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
1 בצל סגול פרוס
1/2 צרור כוסברה קצוצה

לרוטב:
3/4 כוס טחינה מוכנה עם מים בלבד
5 שיני שום קצוצות
3 כפות רוטב סויה (ממליחים לפי הטעם)
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
פלפל שחור

ההכנה:
1. מערבבים בקערית היטב את חומרי הרוטב.
2. מערבבים גם את הירקות בקערה, שופכים מלמעלה את הרוטב ומערבבים היטב.

פירה בטטה וג'ינג'ר

החומרים ל-4 מנות:
1 ק"ג בטטה
3 כפות חמאה
1/3 כוס מיץ תפוזים או חלב
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית מלח

ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום גבוה, אופים את הבטטות 60-50 דקות - תלוי בגודלן, או עד שהן רכות
בנעיצת מזלג.
2. מגרדים את תוכן הבטטות לתוך קערה, מוסיפים את שאר החומרים, והופכים את התערובת למחית
בעזרת כף פירה. מגישים חם.

לגיוון: אפשר להוסיף בצל מטוגן מלמעלה.

צילום: מיכל לנרט
עוף בגריל בג'ינג'ר. צילום: מיכל לנרט
עוף בגריל בג'ינג'ר סילאן וירקות שורש

החומרים ל-6-5 מנות:
למשרה:
5 כפות שמן זית
1 כף שמן שומשום
3 כפות מיץ לימון
5 כפות רוטב סויה
4 כפות סילאן
1 כף סוכר חום
5 שיני שום קצוצות
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק
1/2 כפית פלפל שחור או צ'ילי אדום גרוס

לעוף:
1 עוף שלם, מחולק
3 יח' ארטישוק ירושלמי פרוס
2 שורש פטרוזיליה פרוס
2 שורש סלרי פרוס
2 בצלים פרוסים
2 גזרים פרוסים
3 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן זית
מעט מלח
מספר גבעולי תימין

ההכנה:
1. שמים את כל חומרי המשרה בצנצנת זכוכית סגורה, מנערים ומערבבים היטב.
2. מניחים את העוף בכלי ושופכים מעליו את המשרה. מורחים את העוף היטב בחומרי התערובת, ומוודאים שכל חלקיו מכוסים היטב.
3. מניחים במקרר ל-6 שעות לפחות. מדי פעם מוציאים את העוף, מורחים ו"לשים" אותו בחומרי המשרה.
4. מחממים תנור לחום גבוה. בתבנית גדולה וחסינת אש מניחים את כל הירקות החתוכים.
5. מערבבים את השמן, השום והמלח בקערית. שופכים מעל הירקות ומערבבים היטב.
6. מפזרים את גבעולי התימין מעל תערובת הירקות.
7. מניחים את העוף מעל הירקות ומכניסים לתנור.
8. לאחר כרבע שעה מנמיכים את התנור לחום בינוני וממישכים לאפות כשעה עד שעה ורבע, עד שהעוף משחים והירקות רכים.

פנה קוטה ג'ינג'ר מסוכר ודבש ברוטב קיווי

החומרים ל-6-5 מנות:
לפנה קוטה:
2 קרטונים שמנת מתוקה
2 כפות דבש
4 כפות מיץ לימון
קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
2 כפות ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ דק
1 שקית ג'לטין (14 גר')
1/2 כוס מים
2 כפות ברנדי או קוניאק
קעריות חד פעמיות

להכנת הרוטב:
3 קיווי
1/2 מיץ לימון
2 כפות סוכר
1 כף ליקר תפוז (לא הכרחי)

ההכנה:
1. בקערה קטנה מערבבים את הג'לטין עם חצי כוס מים פושרים וברנדי, מניחים ל-5 דקות לתפיחה
וספיגת המים, ומחממים במיקרוגל או בסיר כפול על מים חמים להמסה מושלמת.
2. בסיר בינוני מחממים את השמנת עם הדבש, ג'ינג'ר, קליפת הלימון ומיץ הלימון עד לפני רתיחה, מסירים מהאש ובוחשים פנימה את תערובת הג'לטין.
3. מחזירים לחימום נוסף, מערבבים היטב עד להמסת הג'לטין בשמנת ומסירים מהאש.
4. יוצקים לתוך הקעריות, מכסים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר להתקרר ולהתקשות לפחות לשלוש שעות.

הרוטב:
מערבבים את הקיווי, מיץ הלימון, הליקר והסוכר בבלנדר עד לקבלת מחית חלקה. שמים במקרר.

להגשה:
1. יוצקים מספר כפות רוטב קיווי על צלחת. מרחיבים את קעריות האלומיניום במשיכה והופכים על
הצלחת.
2. אפשר לזרות למעלה ג'ינג'ר מסוכר קצוץ. אם מתקשים בהוצאה מהכלי אפשר להגיש בקערית עם הרוטב מלמעלה.

קינוח תאנים מיובשות וג'ינג'ר
קינוח תאנים מיובשות וג'ינג'ר

החומרים ל-6 מנות:
18 תאנים מיובשות
12 פרוסות דקות של ג'ינג'ר
1 מקל קינמון
3 כפות מיץ לימון
סוכר לפי הטעם

להגשה:
1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת עם מעט סוכר

ההכנה:
1. שמים בסיר את התאנים עם הג'ינג'ר ומקל הקינמון ומים עד לכיסוי, ומניחים להשריה כשעה.
2. מניחים את הסיר על האש ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים כשליש כוס סוכר ואת מיץ הלימון.
3. מבשלים עד שהתאנים רכות והג'ינג'ר כמעט שקוף (כרבע שעה).
4. מומלץ מאוד להגיש עם קצפת וג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים