גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


תקופת צינון

השרב המתחולל בחוץ גרם לנו להנפיק עבורכם פרויקט מיוחד של מרקים צוננים. ממרק טרטור דרך מרק סלק ועד למרק מלון, אוזו וטרגון, הנה מנות שינחמו את מעלות החום שלכם עד לערב הקריר

nrg מעריב | 9/3/2008 12:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מרק טרטור יאפי של שי-לי אנג'ל-ליפא, גורמה

גרסה יאפית למרק הטרטור הקר, המורכב מיוגורט, מלפפונים ושום. טוחנים את המרק בבלנדר, ומגישים קר בכוסות שתייה מזכוכית.

החומרים ל-4 מנות:
2 מלפפונים
1 דלי יוגורט כבשים (850 גר')
2 שיני שום
1/2 כוס עלי נענע טריים
חופן כוסברה (לא חובה)
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:
1. מניחים במעבד מזון או בבלנדר את המלפפונים, היוגורט, השום, הנענע והכוסברה, וטוחנים לנוזל אחיד.
2.

ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, ומעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות.
3. יוצקים לכוסות זכוכית, ומגישים.

צזיקי יוגורט ומלפפונים בטחינה של קרין גורן

כמות: 6 מנות זמן הכנה: 10 דקות, זמן קירור: שעתיים (לפחות)

החומרים:
ליטר יוגורט כבשים
רבע כוס שמיר קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לפי הטעם
3 מלפפונים

להגשה:
6 כפיות טחינה גולמית
6 כפיות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי

ההכנה:
1. מערבבים יחד יוגורט עם שמיר, שום, מלח ופלפל. מעבירים למקרר ומקררים היטב עד שהמרק קר מאוד, לפחות שעתיים.
2. פורסים את המלפפונים לרצועות דקיקות. מחלקים את רצועות המלפפונים בין צלחות ההגשה, יוצקים מעל את היוגורט המתובל.
3. מקשטים עם כפית טחינה גולמית וכפית שמן זית מלמעלה, מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי, ומגישים.

מרק סלק. צילום: דניה ויינר
מרק סלק. צילום: דניה ויינר צילום: דניה ויינר

מרק סלק של לילך גרמן, "לילך אוכל ועיצוב אמנותי"

4 מנות, זמן הכנה: שעה וצינון

החומרים:
5 סלקים בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות
4 כוסות ציר ירקות או מים מיץ מלימון
1 מלח ופלפל
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1 שן שום קצוצה
יוגורט לקישוט

ההכנה:
1. מבשלים את הסלק במים עד שהוא מתרכך.
2. טוחנים בעזרת בלנדר מוט (או במעבד מזון), ומשאירים בצד מעט מהסלק הטחון.
3. מוסיפים את כל החומרים ובודקים תיבול.
4. מעבירים את התערובת במסננת ומוסיפים את מעט הסלק הטחון.
5. מצננים כשלוש שעות במקרר.
6.לפני ההגשה מקשטים ביוגורט.

מרק יוגורט ואספרגוס. צילום: דניה ויינר
מרק יוגורט ואספרגוס. צילום: דניה ויינר דניה ויינר

מרק יוגורט ואספרגוס

4 מנות, זמן הכנה: 20 דקות

החומרים:
5 יחידות אספרגוס
1 ליטר יוגורט 3.5 אחוזי שומן
צ'ילי אדום קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
קליפה מגוררת מלימון 1
1 כף לימון כבוש קצוץ
2 כפות נענע קצוצה דק
2 כפות שמן זית
עלי נענע לקישוט

ההכנה:
1. חולטים את האספרגוס במי מלח רותחים לשתי דקות ומעבירים למי קרח להפסקת הבישול.
2. חותכים את האספרגוס לפיסות באורך חצי ס"מ.
3. בקערה נפרדת מערבבים את כל המרכיבים עם מטרפה, מתקנים תיבול.
4. לפני ההגשה מוסיפים את האספרגוס ומקשטים בנענע.

מרק מלון. צילום: דניה ויינר
מרק מלון. צילום: דניה ויינר צילום: דניה ויינר

מרק מלון, אוזו וטרגון

4 מנות, זמן הכנה: 10 דקות וצינון

החומרים:
2 מלונים ירוקים בינוניים מקולפים ומנוקים מליבה
1/2 כוס אוזו
1/2 כוס שמנת מתוקה טרגון קצוץ
מלון כתום חתוך לקוביות או לכדורים (בכפית פריזיאן) לקישוט

ההכנה:
1. חותכים את המלונים לקוביות.
2. מכניסים את המלון למעבד מזון עם להב מתכת וטוחנים לתערובת נוזלית (ניתן גם להשתמש במסחטת מיצים).
3. מוסיפים את האוזו והשמנת המתוקה מצננים במקרר.
4. מוסיפים את הטרגון ואת חתיכות המלון הכתום לפני ההגשה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים