פילה בקר על מצע אספרגוס
של שף זיו שלף, שלף קייטרינג
2 נתחי פילה (כל נתח 200 גרם)
10 גבעולי אספרגוס
3 בצלים גדולים
חצי כוס ציר בקר
15 שיני שום
כוס חלב
חמאה
שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה:
1. צורבים את נתחי הפילה על מחבת למשך 3-4 דקות מכל צד עם כף שמן זית. ממליחים, מפלפלים ומניחים בצד.
2. על מחבת טפלון מקפיצים את האספרגוס עם כף שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם למשך דקה ומניחים בצד.
3. את הבצלים חותכים לקוביות קטנות ומטגנים בסיר עם חמאה על אש קטנה עד להזהבה.
4. מוסיפים חצי כוס ציר בקר וממשיכים לבשל למשך 30-40 דקות עד להשחמה של הבצל ואידוי הנוזלים. מתבלים במעט פלפל ומלח וטוחנים את הבצל.
לקונפי שום:
1. מבשלים את שיני השום עם כוס חלב עד לאידוי מלא של החלב וריכוך מלא של השום.
2. טוחנים, ממליחים ומפלפלים.
סידור המנה:
1. מסדרים 5 גבעולי אספרגוס בכל צלחת הגשה, מעל מניחים את נתח הפילה.
2. יוצרים כדור שטוח מעט של בצל קונפי ומניחים מעל. סביב מקשטים עם נקודות שום קונפי.