עוגת גבינה אפויה
של בן עמי ברתיני שביט
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 חלמונים
רבע כוס סוכר
כוס ורבע קמח
1 כפית אבקת אפייה
למלית:
5 ביצים מופרדות
1.5 כוס סוכר 300) גרם)
1 שקית סוכר וניל
750 גרם גבינה 9 אחוז
4 כפות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
ההכנה:
1. מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הבצק רק עד לקבלת בצק חלק.
2. מהדקים את הבצק לתחתית משומנת של התבנית.
3. אופים ב-180 מעלות למשך רבע שעה עד להזהבה קלה.
4. מצננים ושומרים בצד. מקציפים חלבונים במיקסר ומוסיפים בהדרגה כוס אחת מהסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק, אבל לא נוקשה.
5. בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם חצי כוס מהסוכר, סוכר וניל, גבינה, קורנפלור ואינסטנט פודינג. מקפלים פנימה את החלבונים.
6. יוצקים את התערובת על הבצק ואופים בחום של 160 מעלות במשך 45 דקות עד להזהבה.
7. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתוכו.
ציפוי שמנת חמוצה (לא חובה):
1.מערבבים שני גביעי שמנת חמוצה עם 1/3 כוס סוכר.
2. מורחים על העוגה.
3. אופים במשך עשר דקות בתנור חם 180) מעלות.(
4. מצננים ושומרים במקרר.