שניצל ים תיכוני
של בני סיידא, מתוך הספר "הכל מחזה עוף"
6 נתחי חזה עוף לשניצל, עבים ולא חבוטים (במשקל 150 גרם ליחידה)
שמן לטיגון חצי עמוק
למשרה:
1/3 כוס שמן זית
1/2 כוס יין לבן יבש
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
6 שיני שום כתושות
4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 פלפל חריף טרי נקי מגרעינים וקצוץ
1 כפית עריסה
מלח ופלפל שחור גרוס
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם
1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (עירית, תימין, פטרוזיליה)
1/4 כוס שקדים טחונים
2 כפות שומשום לבן
1 כף שומשום שחור או קצח
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה, ומשרים את העוף בתערובת לשעה עד שעתיים.
2. מערבבים את כל מרכיבי הציפוי. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה שני ס"מ).
3. מוציאים את העוף מהמשרה, טובלים את העוף במרכיבי הציפוי משני הצדדים ומהדקים.
4. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים ומגישים מיד.