גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


ניוקי תפו"א בחמאת מרווה ושמן כמהין

של אריאל כהן, פויקה

nrg מעריב | 19/2/2008 8:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החומרים ל- 6 מנות:
לניוקי:
6 תפוחי אדמה בגודל בינוני
1/4 כוס שמן זית
1 כף מלח
500 גרם קמח
1/2 כוס סולת
2 כפות מלח גס לבישול

החומרים:
לרוטב:
150 גרם חמאה
2 שיני שום קצוצות
5 עלי מרווה
4 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
מלח ופלפל

להגשה:
שמן כמהין (לא חובה)
גבינת פרמז'ן מגוררת

ההכנה:
הניוקי:
1. מבשלים את תפוחי האדמה עד להתרככות, מקלפים ומועכים לפירה.
2. מצננים, מוסיפים שמן ומלח ומערבבים.
3. משאירים חצי כוס קמח בצד ומוסיפים את שאר הקמח לתערובת עד שנוצר בצק גמיש ונוח לעבודה. 4. צרים מהבצק נחשים ארוכים וחותכים לפיסות באורך שני ס"מ.
5. בקערה קטנה מערבבים את הקמח שנותר עם הסולת, ומקמחים את הניוקי מכל הצדדים.
6. מרתיחים בסיר גדול מים ומלח גס, מוסיפים את הניוקי ומבשלים שתיים עד שלוש דקות עד שהניוקי צפים.
7. מוציאים את הניוקי מהסיר בעזרת כף מחוררת ושומרים בצד.

הרוטב:
1. ממיסים במחבת גדולה את החמאה ומטגנים את השום עד להזהבה. מוסיפים עלי מרווה ואת הניוקי, ומערבבים.
2. מפזרים גבינת פרמז'ן מלמעלה, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם.

ההגשה:
מחלקים את הניוקי לשש צלחות הגשה, יוצקים מעט שמן כמהין מעל כל מנה, ומגישים מיד, עם גבינת פרמז'ן מגוררת בצד.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים