עוגת קומות זוגית
של שי-לי אנגל-ליפא, גורמה
החומרים:
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
30 גר' חמאה מומסת
לקצפת:
1 קופסה שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
מעט צבע מאכל (לא חובה)
ההכנה:
העוגה:
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מקציפים את הביצים והסוכר בקערה כ-8 דקות, עד שהתערובת משלשת את נפחה.
2. מערבבים את הקמח ואבקת האפייה בקערה נפרדת, ומוסיפים בתנועות קיפול לתערובת הביצים יחד עם החמאה המומסת.
3. מערבבים בעדינות לתערובת חלקה, משמנים תבנית עגולה בקוטר 12 ס"מ ובגובה 5 ס"מ, יוצקים לתוכה מחצית מהתערובת ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגה זהובה. מצננים.
4. מחלצים את העוגה מן התבנית, מנקים היטב את התבנית ומשמנים אותה שוב. יוצקים לתוכה את מחצית התערובת שנותרה ומכניסים אותה לתנור ל-15 דקות. מצננים.
5. בעזרת סכין חדה פורסים כל עוגה לרוחב לשני עיגולים שווים.
הקצפת:
6. בקערת מיקסר מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה, ומוסיפים מעט צבע מאכל, אם רוצים.
בניית העוגה:
7. מניחים על צלחת עיגול אחד של עוגה ומורחים מעליו רבע מכמות הקצפת.
8. מניחים עיגול נוסף, מורחים גם מעליו קצפת וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
9. אפשר לקשט מעל בוורד מהגינה (ללא ריסוס) או בפרח מסוכר (להשיג בחנויות המתמחות בצורכי אפייה). מגישים מיד, עם שתי כפיות.








נא להמתין לטעינת התגובות


