גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


זה ישתלם לכם בהמשך

לטובת יום המשפחה שחל היום, הרכבנו עבור הילדים אסופת מתכונים שתאפשר להם לפנק כראוי את ההורים

nrg מעריב | 6/2/2008 10:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קרואסון עם ריקוטה ודבש של דודי שחף מאיציק ורותי

כמות: 1 כריך, זמן הכנה: 5 דקות

החומרים:
1 קרואסון חמאה גדול
‭3-2‬ כפות גבינת ריקוטה
1 כפית דבש

ההכנה:
1. חוצים את הקרואסון ומורחים על צדו האחד את הגבינה.


2. מזלפים למעלה את הדבש ומכסים בחצי השני.

צילום: יונתן שאול
ביצה בקן צילום: יונתן שאול
ביצה בקן של רות סירקיס, מתוך הספר "ילדים מבשלים"

כמות: 2 מנות, זמן הכנה: 15 דקות

החומרים:
2 פרוסות לחם לבן
1 כף מרגרינה
2 ביצים
1/4 כפית מלח

ההכנה:
1. שמים את הלחם על קרש חיתוך, ובעזרת כוס עושים חור עגול במרכז כל פרוסה.
2. מחממים את המרגרינה במחבת, ומטגנים את פרוסות הלחם משני הצדדים עד להזהבה.
3. פותחים כל ביצה לתוך קערית ומניחים את תוכנה בתוך החורים שבפרוסות.
4. מכסים את המחבת וממשיכים לטגן כחמש דקות עד שהביצים עשויות.

ההגשה:
מניחים כל ביצה בקן במרכז צלחת הגשה. מתבלים במלח ואוכלים מיד.

הצעה לשדרוג:
משתמשים בחמאה במקום במרגרינה. דקה לפני תום הטיגון, מניחים על פרוסות הלחם פרוסה של גבינה צהובה, וממשיכים לטגן עד שהגבינה נמסה.

cc-by: David de Groot, flickr
cc-by: David de Groot, flickr
פיצה על פיתה של רות סירקיס

כמות: 6 מנות, זמן הכנה: 20 דקות

החומרים:
2 פיתות
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 קופסת רסק עגבניות
2 כפות שמן מלח
1/4 כפית אבקת שום
12 זיתים שחורים חתוכים לפרוסות
1 כפית אורגנו

ההכנה:
1. חוצים את הפיתות לשניים, כך שיתקבלו שני עיגולים מכל פיתה.
2. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה. מגררים את הגבינה הצהובה במגררת לתוך קערה שטוחה.
3. מערבבים בקערה רסק עגבניות, שמן, מלח ואבקת שום. מורחים את הרסק על כל פיתה.
4. מסדרים את הזיתים, ומפזרים מלמעלה אורגנו וגבינה.
5. מסדרים את הפיצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור חם חמש עד שמונה דקות עד שהגבינה נמסה.
6. בשלב זה מבקשים מאמא שתעזור, תכניס ותוציא את הפיצה מהתנור. מגישים חם.

הצעה לשדרוג:
1. נוטשים את הפיתות, ומשתמשים בטורטייה כבסיס לפיצה.
2. את הגבינה הצהובה מחליפים במוצרלה, ומפזרים על הפיצה כל תוספת שאוהבים: זיתים ירוקים, רצועות פלפל, פרוסות בצל, תירס, טונה וכו'. 

צילום: יחסי ציבור
מרק כתום צילום: יחסי ציבור
מרק כתום של קרין גורן

כמות: ליטר וחצי מרק, זמן הכנה: 10 דקות

החומרים:
רבע כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
חצי קילו בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות
חצי קילו דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
ליטר מרק עוף (אפשר מאבקה או מים רותחים)
כפית גדושה של ג'ינג'ר מגורר טרי
פחית חלב קוקוס
נודלס לבישול מהיר, לקישוט
גרעיני דלעת, לקישוט
גבעולי כוסברה, לקישוט

ההכנה:
1. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
2. מוסיפים קוביות בטטה ודלעת ומכסים במרק. מוסיפים ג'ינג'ר, מכסים ומבשלים עד שהדלעת והבטטות רכות מאוד.
3. מבקשים מאימא קצת עזרה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט את תוכן הסיר.
4. מוסיפים חלב קוקוס, מביאים שוב לרתיחה ומגישים. מקשטים בנודלס לבישול מהיר, בגרעיני דלעת ובגבעולי כוסברה.
 

צילום: דניאל לילה
מקרוני בגבינה צילום: דניאל לילה
מקרוני בגבינה של שי-לי אנג'ל-ליפא, גורמה

כמות: 5 מנות. זמן הכנה: 35 דקות

החומרים:
500 גר' פסטה מקרוני
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
2 ביצים
250 גר' (גביע) קוטג'
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
125 גר' (1/2 קובייה) גבינת פטה מפוררת גס
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט מגורר טרי
3 כפות פירורי לחם
חמאה לשימון התבנית

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה ומסננים היטב.
3. בינתיים מטגנים את הבצל במחבת עם כף שמן זית עד להזהבה.
4. מערבבים בקערה גדולה את הביצים עם הגבינות, המלח והפלפל, מוסיפים את הפסטה והבצל המטוגן ומערבבים היטב.
5. משמנים תבנית פיירקס בחמאה ומעבירים את תערובת הפסטה לתבנית.
6. זורים מעל מעט אגוז מוסקט מגורר טרי, מפזרים פירורי לחם באופן שווה ואופים במשך 40
דקות עד שהמאפה מזהיב. מגישים מיד.

צילום: דניאל לילה
ריבועי שוקולד צילום: דניאל לילה
ריבועי שוקולד ללא אפייה של רות סירקיס

כמות: 20 ריבועים, זמן הכנה: 30 דקות, ערך קלורי: 100 קלוריות לריבוע

החומרים:
300 גרם ביסקוויטים
1/3 כוס חלב
50 גרם מרגרינה
150 גרם שוקולד מריר
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים

ההכנה:
1. מפוררים את הביסקוויטים, שמים אותם בשקיק פלסטיק או נייר, סוגרים ודופקים בפטיש שניצלים או במערוך, ומעבירים לקערה.
2. אמא יכולה לעזור בשלב הזה: שמים את החלב, המרגרינה, השוקולד והווניל בסיר.
3. מחממים על אש קטנה עד שהשוקולד והמרגרינה נמסים.
4. בוחשים בכף עץ עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את האגוזים לקערה ויוצקים לתוכה שלושה רבעים מהתערובת.
5. בוחשים בכף עץ עד שמתקבלת עיסה אחידה.
6. משמנים תבנית ושמים בה את התערובת. מהדקים את התערובת בכף ומחליקים אותה.
7. מורחים את שארית התערובת על העיסה. מצננים במקרר במשך שעתיים-שלוש שעות עד שהעיסה מתקשה.
8. חותכים בסכין לריבועים של ארבעה ס"מ על ארבעה ס"מ. אפשר לשים כל ריבוע בגביעון נייר ולקשט באגוז או בדובדבן.

הצעה לשדרוג:
משתמשים בחמאה במקום מרגרינה. במקום להשתמש בביסקוויטים פשוטים מסוג "פתי בר" אפשר להשתמש בעוגיות חמאה, או בביסקוויטים בטעם קרמל של חברת "לוטוס".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים