סלט פסטה קר
של פבריציו גואטה
200 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
200 גרם אגוזי מלך
150 גרם צנוברים
3 שיני שום
300 גרם בזיליקום טרי
1/2 כוס שמן זית
500 גרם פסטה פוזילי
300 גרם מוצרלה חתוכה לקוביות
150 גרם עגבניות שרי
ההכנה:
1. טוחנים במעבד מזון פרמז'ן, אגוזי מלך, חצי מכמות הצנוברים ושלוש שיני שום.
2. מוסיפים את הבזיליקום ומעבדים למחית.
3. מוסיפים שמן זית בזרם דק תוך כדי טחינה, עד לקבלת רוטב הומוגני.
4. מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים, לפי ההוראות על האריזה, לדרגת אל דנטה.
5. מקררים תחת זרם מים קרים. מעבירים את הפסטה לקערה, מתבלים ברוטב פסטו ומערבבים עד שהפסטה מצופה לחלוטין ברוטב.
6. מוסיפים קוביות מוצרלה, עגבניות שרי ואת יתרת הצנוברים. מגישים מיד.