גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


כתבה זו תשמיד את עצמה בתום הקריאה

"Top Secret Recipes" הוא אתר שהקימה דמות המכונה "הבחור" ומטרתו היא להעניק לכם גישה אל המתכונים הסודיים ביותר של שפים. יש גם טרנד הזוי משהו מניו יורק ומכונת קפה שמחירה 20 אלף דולר. ניוז מהעולם

רוי רגב | 30/1/2008 8:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אתר אמריקני יעיל במיוחדמבטיח להעניק לקוראיו מתכונים מדויקים של מנות סודיות ממסעדות מפורסמות של שפים בעלי שם ושל מאכלים מפורסמים אחרים. האתר, ששמו, בפשטות, הוא "Top Secret recipes" (מתכונים סודיים, בלעז) מדווח כי כל אחד מהמתכונים הנמצאים באתר נבדק ונמצא כשיכפול מושלם למנות המקוריות.

את המתכונים רוקחת דמות חשודה משהו שנקראת בפשטות "The Guy". אותו בחור, כך מבטיחים לנו, פירק את מרכיביהן של כל המנות, ושרף לא מעט שעות מטבח על פענוח הרכיבים של כל מתכון.

אנשי האתר מדווחים כי הביקוש ההולך וגובר ברשת אחר מתכונים אותנטיים גרם להם להרים את הכפפה. לדברי האחראים, במקרים רבים מדי, הגולש מוצא ברשת שכפולים למתכונים, שהם אפילו לא קרובים למנה המקורית. כאן, הם מבטיחים, תקבלו בדיוק את מה שחיפשתם.

מקים האתר הוא אותו "בחור", ששמו האמיתי הוא טוד ווילבור. מדובר, למעשה, בכותב ספרי בישול שהחל את דרכו במטבח לפני כ-15 שנה כחובב שהתייאש מספרי מתכונים. כשצבר מספיק מתכונים, החליט לעזוב את עבודתו כמגיש טלוויזיה אמריקני ולהקדיש את חייו לכתיבת מתכונים.

האתר שלו כולל מתכונים כתובים וסרטוני וידאו. המנות שתמצאו באתר רבות ומגוונות, והן נעות בין המתכונים הסודיים של רשתות ג'אנק פוד דוגמת KFC וטאקו בל למנות גורמה של שפים.

"לעצב את האתר זה כמו להכין ביג מק, צריך להכין אותו בסדר הנכון", מספר ווילבור. יש להניח שגישה זו  היא שהובילה אותו להפוך לאתר השביעי הכי נצפה ברשת בתחום המזון.
טרנד לוהט. צילום: אי-פי
טרנד לוהט. צילום: אי-פי אי-פי
מפרץ החזירים

מפעם לפעם, טרנדים מעולם המזון שקורמים עור וגידים בניו יורק נוטים לפרוץ את דרכם גם לרחבי העולם. גם אם הם לא משתלטים על הגסטרונומיה של מדינות אחרות, הם זוכים למעמד עולמי לא רע בכלל. ודי אם נזכיר במילה בהקשר זה אתהחלאל, תבשיל בשרי על מצע אורז בסמטי שהצליח לעקוף את ההוט דוג המסורתית בסיבוב.

יהיה מעניין לגלות מה יהיה גורלה של מסעדה חדשה שנפתחה שם ומנסה להרגיל את החיך המקומי למנות המבוססות על חזיר, ובאופן פרטני יותר,על רגלי חזיר. תכירו את "Hakata Tonton", מסעדתו של השף היפני הימי אוקג'ימה. התפריט שיצר מתבסס על מנות כמו פסטה קרנבורה עם חלקי רגלי חזיר; אורז מזוגג בשומן מרגלי חזיר, או סלט שזכה לחלקי רגליים של "בקר נמוך". לדברי השף, מדובר בסלט בריא במיוחד משום שהוא עשיר בקולגן, הנמצא ברגלי החזירים.

תפריט המסעדה מציע ארוחת היכרות של תשע מנות במחיר מצחיק של 40 דולר (מצחיק עבור מנהטן). בכל המנות, כמובן, מככבות הרגליים. מנות הדגל של המסעדה הן מנות של רגל שלמה בגריל או בתנור. סועדים מדווחים כי מדובר

בבשר נימוח ומתוק במיוחד ובתוספת רטבים מיוחדים שרקח השף היפני.

השימוש ברגלי החזיר לא הגיע משום מקום. לדברי השף אוקיג'ימה, מדובר בבשר עסיסי מאוד ובעל ארומה עשירה, אך חשוב מכך - הוא זול בהרבה מבשר בקר.

נו, אז למרות שהם לקחו את עניין רגלי החזיר צעד אחד רחוק מדי, יש סיכוי שהכדאיות הכלכלית של חומר הגלם הנ"ל תגרום לו לזלוג למסעדות נוספות. מי יודע, אולי הוא עוד יהפוך לתחליף ראוי למנות בהן כיכב הבקר לאורך שנים רבות מספור. שלא תגידו שלא הזהרנו וגו'.
הפול ששווה מיליונים. צילום: רויטרס
הפול ששווה מיליונים. צילום: רויטרס רויטרס

20 אלף דולר והוא שלכם

הלהיט התורן בשוק הקפה הניו-יורקי הוא קפה שמיובא מיפן ושמו שיפון. האמת? במקום להיכנס לתיאורים לגבי אופי וטעמם של הגרגרים, במקרה זה יש לתת את הדעת על אופן ההכנה. במקרה של שיפון, קנקני הקפה מונחים על מנורות הלוגן. כך, הקפה מתבשל ולא נשרף, בניגוד למכונות אספרסו.

החידוש עדיין לא גרם למותו של האספרסו במטרופולין, בעיקר מפני שייצור הקפה המבושל יקר להחריד. כל מכונה שמיובאת מיפן עולה 20,000 דולרים - סכום גבוה עבור בית קפה ממוצע שמוכר ספל קפה תמורת שלושה דולרים בלבד. החזר ההשקעה, אם כך, יכול לקחת הרבה מאוד זמן. מצד שני, זה לא גורם למקומיים להיות פחות כרוכים אחריו. ההיפך הוא הנכון.

על כל פנים, לארה"ב הגיע הלהיט לפני כשנתיים וברחביה קיימות כעשר מכונות בלבד, כאשר בניו-יורק ישנן חמש. שתיים מהן נמצאות ב – "Cafי Grumpy", רשת בתי קפה ממנהטן שמציעה גם קפה ממכונת אספרסו בשווי 11,000 דולר. למען הסר ספק, מכונה זו יכולה להכין רק קפה אחד בכל סיבוב.

לדברי מביני עניין, הקפה המבושל הוא טעים הרבה יותר, מתוק יותר ומיצי הרבה יותר. תכונה מעניינת נוספת של קפה השיפון היא העובדה שטעמו משתנה כאשר טמפרטורת הקפה משתנה, כשהטקסטורה נותרת קלילה במיוחד. עכשיו רק נותר לחכות ולראות אם יזם זריז יחוש מספיק אומץ בכדי להביא את המכונה גם לארץ הקודש.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים