במרחק נגיעה מכאן
אין שום סיבה להגביל את החופשה בקפריסין רק לקיץ. האקלים הים תיכוני הופך את האי למושלם לחופשה חורפית, רומנטית או משפחתית. הנוף גלילי, המחירים כמעט כמו בארץ והתחושה - לגמרי חו"ל
ואכן, קפריסין זוכה לביקורים חוזרים ונשנים בכל עונות השנה בזכות המטבח הבלקני-יווני הפשוט והמצוין, בתי המלון שהם ממש ליגת על והנוף האנושי מסביר הפנים. הנה חמש תחנות לחופשה חורפית בקפריסין.
בשפיץ של החוף המערבי של קפריסין, בעיירה פוליס, מצאנו מלון מושלם, שכדאי להגיע אליו מצוידים בבן זוג מושלם וארנק שמאפשר שהייה ממושכת. אנאסה הוא מלון מפואר של חמישה כוכבים דלוקס, שבנוי כמו כפר יווני מסורתי. המלון על אגפיו השונים מייצר תחושת מרחב ופרטיות. כמעט לכל 177 החדרים יש מרפסות שמשקיפות על חוף פרטי, כזה שמתאים לצלם בו סרט. לחלק מסוויטות הגן יש אפילו בריכה פרטית. הווילה הנשיאותית היא פאר מעודן ונמצאות בה יצירות שמקומן במוזיאון.
השטח הציבורי של המלון מעוצב בסגנון אדריכלי ים תיכוני, עם רצפת מוזאיקה, תקרות כיפתיות מצוירות, קשתות וקמרונים.
אם כל זה לא מספיק, אז יש לאנאסה גם כנסייה ביזנטית פרטית וכמובן ספא מפנק, שבו התנסיתי בעיסוי שבדי שלש כל עצם ושריר. אחרי ההירגעות כיף לפסוע בין שבילי הגן היורד לחוף ומפיץ ניחוחות לבנדר, צמחים ארומטיים וצבעוניות של בוגנווילאה. אין ספורט ימי שתעלו על הדעת ולא תמצאו כאן, אבל הכי מומלץ לבלות את החופשה רגל על רגל.

בכפר אגרוס, בלב הרי הטרודוס, מרחק שעה מלימסול, שוכן בית החרושת לממתקים של ניקי, שלא תוכלו לצאת ממנו בידיים ריקות. המבקרים במקום רואים כיצד קולפות הפועלות חבושים, מהם יכינו לאחר מכן ריבות. הסוז'וקו, ממתק ממולא בשקדים, תלוי סביב צווארן במחרוזות בצורת נקניק ארוך, שנחתך לפי משקל.
בחנות בקומה מעל מונחות טעימות של פירות וירקות ממותקים (למשל גזר), שהם חלק מהכנסת האורחים הקפריסאית. ניתן לרכוש בה גם קונפיטורות משלל פירות (חבושים, הדרים וחרובים), שהן בעלות מוניטין ברחבי האי, בשרים מעושנים, או בקבוקי זיבנייה, השנפס המקומי שהוא חזק כמו וודקה. אם תגיעו בזמן להפסקה של אחר הצהריים, יגישו לכם "גליקו", פרי מסוכר על מזלג, ובצד כוסית של קפה שחור.
כדאי להגיע לכפר אגרוס גם כדי לראות את סדנת הוורדים של משפחת צולקיס. בית המלאכה המשפחתי נמצא במרחק הליכה מבית החרושת לממתקים של ניקי, והוא טובל כולו בוורדים ריחניים וצבעוניים. מהוורדים הללו, שיובאו למעשה מדמשק, מייצרים במקום ליקר ורדים, ברנדי, מי פנים, שמן לעיסוי, נרות ובושם בשיטה מסורתית, שהמשפחה משתמשת בה כבר מתחילת המאה ה-20. על מנת לשמור על היגיינת המוצרים הם נארזים בכלי חרס מיוחדים שנאטמים הרמטית, המיוצרים במקום. במקום ניתן לקנות גם כלים לנוי בלבד.
בתור בעלת אוסף של בשמי ורדים מהמזרח הרחוק והקרוב השוויתי בין הבשמים, והם לא היו בעלי תווים דומיננטיים מאוד. מי הוורדים, לעומת זאת, הפיצו ניחוח נפלא. היו שרכשו אותם לאפייה, לניקוי העור העדין סביב העיניים, ויש כמוני, שנוהגים לבשם בהם את רצפת הבית.
בפרברי פאפוס (חצי שעה מלימסול או שעה ורבע מלרנקה), על גבעה שמשקיפה על סלע הולדתה של אפרודיטה המיתולוגית נמצא מלון "אינטרקונטיננטל אפרודיטה". פנינת היופי הזו כוללת 290 חדרים מפוארים וסוויטות שפונות לים, לגינה או למגרשי הגולף של המלון, אותם פוקדים אלופי גולף מכל העולם. מועדון הגולף הוא מועדון חברים אקסקלוסיבי ומפעיל גם אקדמיה ללימוד גולף.
הספא של המלון כולל לא פחות מ-24 חדרי טיפולים, שמעוצבים עד הנר הדולק והמגבת המבושמת. טיפולי הספא מבוססים על מסורת יוונית-רומית וכוללים מעברים בין חדרים חמים וקרים. בספא יש גם קרח ל"מריחה עצמאית", שמשמש חלק מהטיפול של הצרת והרחבת כלי הדם. החמאם כולל שלושה חדרי קרצוף, עיסוי ושטיפה פרטיים. חוויה נעימה במיוחד הן מקלחות שמפיצות ריחות ארומתרפיים, של אקליפטוס למשל, שנועדו לפתוח את דרכי הנשימה.
במלון מבחר של חמש מסעדות, ממטבח קפריסאי ים תיכוני ועד למאכלים אנגליים שמוגשים בכל פאב בריטי. האופציות הספורטיביות, מלבד גולף, כוללות רכיבה על סוסים, שיעורי יוגה, שיעורי חיטוב ומגרשי טניס.
סיור בגן הענק של המלון, שיש בו צמחי תבלין ועצי הדרים, עושה טוב בנשמה. בשעת השקיעה כדאי לשבת בבר שמשקיף אל הים עם השנאפס הקפריסאי זיבנייה או עם בירה קפריסאית שנקראת "קאו". מי שמעוניין לקחת קצת חופשה מהילדים, יכול להיעזר בשירותי המיני קלאב והג'וניור קלאב, מועדוני הילדים של המלון שיעסיקו אותם בפעילויות כיפיות.

בחצי הדרך בין פאפוס ללימסול נמצא הכפר אנוגירה ובו מוזיאון הזית "אולאסטרו". המקום הוא מוזיאון פתוח עם מרכז מבקרים, בית בד בו מיוצרים שמנים איכותיים, מזקקה אקולוגית ומסעדה. בגן נטועים 36 סוגי עצי זית שמניבים זיתים בגדלים וטעמים שונים, והוא משרה תחושה של שלווה מקראית.
בקפריסין, כמו בארץ, מייחסים לשמן הזית סגולות מרפא ונעזרים בו לבעיות לב, בעיות בעיכול, לטיפוח העור ולטובת הדיאטה. כשהגענו התוודענו לעוד שימוש מיוחד בזית - מנהג קפריסאי עתיק: להדליק קטורת מאגד של ענפי זית ולברך את דיירי הבית, דבר ראשון על הבוקר.
היה מעניין לקבל הדגמה חיה של הכנת גבינת חלומי, שנראית כמו קוטג' מעובה. בתחילה מרתיחים חלב עזים ומוסיפים לו אנזים שמקשה את החלב לכדי גבינה. אז הגבינה מסוננת, חוזרת לבישול ובחישה בסיר, ולאחר שהיא יוצאת, חמה ורכה, מוסיפים לה מלח ועלי נענע יבשים. זוהי החלומי הקפריסאית, שהיא, איך לומר, לא ממש דיאטטית. מתלווה לה לחם טעים עם תוספת זיתים שאופים בטאבון בחצר המוזיאון (וטיפ קטן: שימו לב למסעדות שמגישות לחמים עם זיתים שהחרצנים לא הוצאו מהם). בסך הכל "אולאסטרו" היא חוויה משפחתית חביבה, חינוכית וטעימה.
הכותבת הייתה אורחת לשכת התיירות של קפריסין.