פילה בקר במילוי קרם אגוזים על פירה סלרי
של טל כהן, אמנות הבישול
4 יח' פילה בקר (180 ג' מנה)
100 ג' אגוזי לוז, טחונים גס
30 ג' חמאה
1 בצל סגול, קצוץ דק
1 שן שום, קצוצה דק
מלח
פלפל
שמן זית
פירה ראש סלרי:
3 יח' ראש סלרי מבושלות
5 יח' תפוחי אדמה מבושלים
100 ג' חמאה
100 שמנת מתוקה
50 ג' אגוזי לוז, קלויים ללא קליפה
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
רוטב מיסו וטריאקי:
2 שיני שום פרוסות
3 כפות מחית שירו מיסו
2 כפות רוטב טריאקי מוכן
1/2 חב' עירית קצוצה
פלפל צ'ילי גרוס
30 ג' חמאה
לקישוט:
אצת נורי
ההכנה:
1. יוצרים "כיס" בנתחי הפילה ומניחם בצד.
2. מטגנים בווק את הבצל והשום עם קצת שמן זית, מוסיפים את אגוזי הלוז, מסירים מהאש ומקררים. 3. מוסיפים את החמאה ויוצרים מחית קשיחה.
4. ממלאים בכף וחצי כל יחידת פילה.
5. מחממים מחבת פסים עם שמן זית ומטגנים כשתי דקות מכל צד ומכניסים לתנור ל-5 דקות.
6. את מרכיבי הפירה מכניסים למעבד מזון וטוחנים הכל ביחד.
7. במחבת נפרדת מבשלים את מרכיבי הרוטב עד שצמצמנו אותו בחצי ומוסיפים את החמאה.
ההגשה:
1. חותכים את אצות נורי למשולשים, מעבירים אותם מעל אש גלויה למשך כמה שניות.
2. מניחים בצלחת גדולה כף מהפירה. עליה מניחים את נתח פילה הבקר ומעטרים בנורי המטוגן, מזליפים מסביב את הרוטב.