סלט עלי תרד וקרוטונים בוויניגרט פפאיה וצנוברים
של רוני גילמור
לסלט:
מעט שמן סויה לטיגון
3 בצלים לבנים בינוניים, חתוכים לפרוסות דקות
2 חבילות עלי תרד שטופים
200 ג' גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות
1 כוס קרוטונים
עלי אורגנו
לוויניגרט:
1/3 כוס חומץ לבן
3/4 כוס שמן זית
1 כף גדושה דבש
2 שיני שום פרוסות
100 ג' פפאיה מיובשת פרוסה דק
50 ג' צנוברים
מלח ופלפל שחור
ההכנה:
הוויניגרט:
1. מערבבים היטב את החומץ, השמן, הדבש והשום.
2. מוסיפים את התבלינים, הפפאיה והצנוברים ומערבבים היטב שוב.
הסלט:
1. מחממים מעט שמן סויה במחבת פסים, וצולים את הבצלים (כמות קטנה בכל פעם) עד שהם נשרפים מעט.
2. מסדרים בצלחת הגשה את עלי התרד ומעליהם את הבצל הצלוי, הגבינה, הקרוטונים ועלי האורגנו. 3. יוצקים את הוויניגרט, מוסיפים קרוטונים ומגישים.