אורז עם תפוזים ושקדים
של קרין גורן
3 כוסות אורז בסמטי
3 כפות מלח
מים להשריה ולבישול
1.5 כוסות סוכר
1/2 כוס מים
קמצוץ זעפרן
קליפות תפוזים (כולל החלק הלבן), קצוצות לרצועות הכי דקות שאפשר
1/2 כוס שבבי שקדים מולבנים
מעט מי שושנים, או מי פריחת הדרים (מי זהר), אם אוהבים
ההכנה:
1. שוטפים את האורז פעמיים ומסננים. מניחים בכלי, מכסים במים, חמישה סנטימטר מעל האורז, מוסיפים שלוש כפות מלח ומשרים למשך שלוש שעות.
2. מרתיחים מים בכמות גדולה, כשניים-שלושה ליטר (כמו לפסטה) ומבשלים את האורז (יחד עם מי ההשריה) למשך שבע דקות.
3. מסננים מהמים ושוטפים במי ברז קרים, בכדי לעצור את תהליך הבישול. מעבירים את האורז (לא דוחסים) לסיר יבש, מניחים מעל האורז נייר סופג (כן, פשוט להניח מלמעלה מבלי להדק, ריבוע אחד של נייר סופג לבן. אם רוצים להכין טהה-דיג - כלומר, שכבת אורז חרוכה - מציצים במתכון הבסיסי ומכינים לפיו).
4. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה (אבל בכיריים הגדולים, אלה שיחממו את כל תחתית הסיר) כ-40 דקות.
5. ממיסים יחד על אש קטנה סוכר ומים, תוך כדי ערבוב. מוסיפים זעפרן. במקביל מרתיחים סיר עם ליטר מים.
6. מוסיפים את קליפות התפוזים, מבשלים שתי דקות ברתיחה ומסננים מיד. אם רוצים להיפטר ממרירות התפוזים לגמרי, מחליפים את המים וחוזרים על ההרתחה והסינון פעמיים נוספות. מוסיפים את קליפות התפוזים לסיר עם הסוכר ומבשלים שתיים-שלוש דקות.
7. מוסיפים שקדים, ומי שושנים אם אוהבים. מסירים מהאש. מעבירים את האורז לצלחת הגשה, מכסים בתערובת התפוזים (כולל הסירופ שנוצר) ומגישים מיד.