עוגיות חמאה עם פירות יבשים
של אבנר לסקין
175 גרם חמאה
1/2 כוס אבקת סוכר
2 ביצים
1 כף מים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי
1 כפית מלח
1.5 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס אגוזי מלך מרוסקים גס
1/2 כוס משמשים יבשים חתוכים לרצועות דקות
1/2 כוס שקדים מרוסקים גס
ההכנה:
1. מכסים את התבנית בנייר אפייה.
2. מעבדים את החמאה ואת אבקת הסוכר בקערת מעבד מזון בעזרת להב המתכת במשך שתי דקות או עד שהתערובת חלקה.
3. מוסיפים ביצה אחת, את המים, תמצית הווניל, הברנדי, המלח, חצי מכמות הקמח ואת אבקת האפייה, ומעבדים במשך שתי דקות נוספות.
4. מוסיפים את שאר הקמח ומעבדים במשך דקה נוספת.
5. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומוסיפים את האגוזים, את המשמשים ואת השקדים ובעזרת כף עץ מערבבים הכל לתערובת אחידה. חשוב שהמרקם יהיה רך ולא בצקי.
6. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. בעזרת כף מניחים ערימות קטנות ברווחים של שלושה סנטימטרים זה מזה ומברישים את החלק העליון בביצה טרופה.
7. אופים במשך 15 דקות ומניחים את העוגיות להתקרר על רשת מתכת.
8. מאחסנים בכלי אטום. העוגיות ישמרו על טריותן במשך שבוע ימים לפחות.