מלנזנה אלה גורגונזולה
של גרי כץ, פרונטו, גורמה
4 חצילים בינוניים בלאדי
1/2 ליטר שמנת מתוקה 42 אחוז
250 גר' גבינת גורגונזולה
לקישוט:
רוטב עגבניות
פטרוזיליה קצוצה
אורגנו טרי קצוץ דק
ההכנה:
1. חותכים את דפנות החציל כדי לקבל קובייה מליבת החציל. מחממים פלנצ'ה או מחבת גריל וצורבים
את החציל.
2. עוטפים את החציל בנייר כסף ואופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות, כ-30-25 דקות.
הרוטב:
1. מצמצמים את השמנת בסיר על האש עד לקבלת מרקם סמיך.
2. מסירים מהאש ומגרדים למחבת את גבינת הגורגונזולה ומערבבים עד שהיא נמסה. מוסיפים את האורגנו הקצוץ.
להגשה:
1. בצלחת שטוחה יוצקים מעט מרוטב הגורגונזולה (אפשר לקשט במעט רוטב עגבניות).
2. מניחים את החציל במרכז, חורצים בו חריץ ונועצים בו את "עלה" הפרמזן. מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים.