גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


מכת חום

מאימאם ביילדי טורקי של מסעדת טיקה דרך דג מלוח במרינדה של מעין הבירה ועד אלבונדיגס של מסעדת הבלקן, הנה מנות מסורתיות ומחממות לב וכרס מהמטבח היהודי

יעל עופר, גורמה | 6/1/2008 9:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מוסקה חצילים, ויולטה דוידוב, ויטושה

החומרים ל-6 מנות:
6 חצילים פרוסים
שמן סויה
1 בצל גדול או 2 קטנים
1/2 ק"ג בשר טחון
מחית מחציל אחד קלוי על האש
2 עגבניות טריות מרוסקות דק
1/2 כפית מלח
1 כף פפריקה
1 כף אבקת מרק עוף

לרוטב בשמל:
1 כף קמח
2 כפות שמן
1 ביצה
קורט מלח

ההכנה:
1. מקלפים את החצילים ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
2. מטגנים בשמן ומשהים על גבי מסננת ללילה להגרת השמן.

למילוי:
1. קוצצים ומטגנים את הבצל, מערבבים את הבשר עם העגבניות והחציל הקלוי, מוסיפים את התערובת לבצל ומבשלים על אש קטנה עד שהבשר מוכן.
2. על תבנית (בגודל 20X30

ס"מ) מסדרים שכבת חצילים, מעליה יוצקים שכבה מתערובת הבשר, ושוב שכבה של חצילים. מעליה יוצקים כוס מים ומכניסים לתנור מחומם מראש ל-170-160 מעלות לרבע שעה.

בינתיים מכינים את רוטב הבשמל:
1. מטגנים את הקמח עד שיזהיב, מוסיפים 400 מ"ל מים ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שיסמיך.
2. מסירים מהלהבה, מוסיפים ביצה וקורט מלח, מערבבים היטב ויוצקים על המוסקה, מחזירים לתנור ל-20-15 דקות אפייה נוספות ב-170 מעלות.

הערה: אפשר להכין מוסקה מפרוסות תפוחי אדמה או לשלב שכבת חציל ושכבת תפוחי אדמה.
אימאם ביילדי. צילום: רובי קסטרו
אימאם ביילדי. צילום: רובי קסטרו רובי קסטרו

אימאם ביילדי ("האימאם השתגע"), שף אורחן טקין וצוותו, טיקה

החומרים ל-8 מנות:
8 חצילים בינוניים
4 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות קטנות
3 עגבניות חתוכות לקוביות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 ראש שום קטן, קלוף, מפורק לשיניים, קצוץ
3 כפיות סוכר
1/4 כוס שמן זית
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח

ההכנה:
1. קולפים את קליפת החציל בפסים לסירוגין (כך שמשאירים פסים לקישוט), ומנקבים חורים בעזרת
מזלג.
2. מחממים בסיר עמוק שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את החציל השלם במשך 5 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

המילוי:
1. במחממים במחבת את שמן הזית, ומוסיפים את הבצל והשום עד להזהבה.
2. מוסיפים את העגבניות, ומבשלים במשך עשר דקות. מתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
3. חורצים חריץ לאורכו של כל חציל, כך שצדו השני יישאר שלם, וממלאים כ-120 גרם מהמלית (תלוי בגודל החציל).
4. מניחים את החצילים עם המילוי במגש, מוסיפים למגש חצי כוס מים ומכניסים לתנור ל-15 דקות ב-150מעלות.
5. מוציאים מהתנור ומעטרים בפרוסת עגבנייה טריה ובפלפל ירוק חתוך לרצועות, ומחזירים לתנור ל-7 דקות נוספות.
 6. מומלץ להגיש עם יוגורט או טחינה.

דג מלוח. צילום: ארכיון
דג מלוח. צילום: ארכיון 

דג מלוח במרינדה, ראובן ושלומי מאיר, מעין הבירה

החומרים:
1 דג הרינג (ושמאלץ של דג אחד)
1 בצל יבש
1 בצל ירוק (החלק הירוק בלבד)
1 גזר
1 כף מיונז
100 מ"ל חומץ
2 כוסות מים

ההכנה:
1. מנקים את הדג ומוציאים את בלוטת החלב והביצים, אם יש.
2. משרים את הדג במים לשלושה ימים כדי להיפטר מהמליחות. חותכים ל-4 חתיכות.
3. חותכים את הבצל, הגמבה והבצל הירוק, ומגרדים את הגזר על פומפייה. מוסיפים את החומץ והמיונז, ומכסים את הדג בירקות. מקשטים בשמיר קצוץ.

אלבונדיקס. צילום: נאור רהב
אלבונדיקס. צילום: נאור רהב נאור רהב

אלבונדיגס, יחיאל פילוסוף, מסעדת הבלקן

החומרים ל-6-5 מנות:
600 גר' בשר טחון
2 בצלים גדולים, קצוצים
10 גבעולי פטרוזיליה
1.700 ק"ג חצילים
1 כפית מלח שטוחה
פלפל לפי הטעם
1/4 כפית כמון
1 ביצה גדולה
1 פרוסת לחם לבן מושרית במים וסחוטה
5 שיני שום
4 כפות שמן

ההכנה:
1. מוסיפים את הביצה ופרוסת הלחם והתבלינים לבשר הטחון ומערבבים היטב. יוצרים כדורי בשר קטנים (כ-20 יחידות).
2. קולים את החצילים על האש או בתנור עד שיתרככו, מקלפים וקוצצים דק את בשר החציל.
3. מחממים שמן בסיר רחב, מזהיבים את הבצל הקצוץ, מוסיפים את השום וכדורי הבשר ומטגנים קלות.
4. מוסיפים את החציל הקצוץ, מתבלים בעוד כמון, מלח ופלפל לפי הטעם.
5. מערבבים היטב בעדינות ומבשלים על להבה נמוכה מאוד כ-30 דקות. במידה והתבשיל סמיך מדי, ניתן להוסיף 1/2 כוס מים. בתום הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
6. מומלץ להגיש עם אורז או תפוחי אדמה אפויים בתנור.

מרק עוף עם קרעפלך. צילום: יחסי ציבור
מרק עוף עם קרעפלך. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

מרק עוף עם קרעפלך, זמי סנדר, סנדר

החומרים:
עוף שלם מחולק
1/2 ק"ג עצמות בקר
2 גזרים
2 בצלים
1 תפוח אדמה
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
צרור עלי סלרי
1 שורש פטרוזיליה
1 כף אבקת מרק עוף אמיתי
כפית מלח

לבצק הקרעפלך:
1 ק"ג קמח
2 תפוחי אדמה בינוניים או אחד גדול, מבושלים ומעוכים לכמחית
5 ביצים
מלח לפי הטעם
1/2 כוס שמן

למילוי:
1/2 ק"ג בשר (עם מעט שומן)
2 בצלים קצוצים
2 ביצים
100 גר' כבד עוף
פלפל שחור ומלח לפי הטעם

ההכנה:
1. מבשלים את העוף והעצמות בסיר עם מים לכיסוי עד לרתיחה. מוציאים את התכולה ושופכים את המים.
2. מוסיפים מים חדשים, מכניסים את העוף והעצמות. מבשלים חצי שעה ומוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-45 דקות נוספות.
3. בתום הבישול מוציאים את העוף ומסננים ממנו נוזלים וממשיכים לבשל עוד חצי שעה ומשלימים טעמים עם תיבול.

הבצק:
מערבבים את כל המרכיבים יחד עד ליצירת עיסה אחידה.

למילוי:
1. מטגנים את הבשר, הכבד והבצל הקצוץ יחד עד להשחמה.
2. טוחנים את התערובת במטחנת בשר, מוסיפים את הביצים, הפלפל השחור והמלח ומערבבים שוב.
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. את העיגולים ממלאים במילוי וסוגרים בזהירות בלחיצות קלות בקצוות הבצק.
4. מבשלים כרבע שעה במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן.
5. את הקרעפלך המוכנים ניתן לטגן במחבת בשמן עמוק או להוסיף ללא טיגון למרק העוף.

כבד קצוץ של מול עדן. צלום: אריק סולטן
כבד קצוץ של מול עדן. צלום: אריק סולטן אריק סולטן

כבד עוף קצוץ, דדי שאולסקי, מול עדן

החומרים ל- 5 מנות:
1/2 ק"ג כבד עוף
1 ק"ג בצל יבש
8-6 ביצים קשות
1/2 כף שומן אווז מומס
מלח, פלפל
שמן לטיגון (סויה או אחר)

ההכנה:
1. שוטפים ומנקים את הכבדים. חותכים את הבצל לקוביות גדולות, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.
2. מוסיפים את הכבד ומטגנים עד שהכבד יהיה עשוי אך לא ורוד ולא יבש מדי.
3. מעבירים למסננת. מסננים את השמן הנותר. מתבלים במלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול. מאחסנים במקרר למספר שעות או ללילה.
4. טוחנים את הביצים במכונת בשר או במעבד מזון לדרגת העובי המועדפת. שמים את הביצים בקערה, מוסיפים את הכבד ושומן האווז ומרסקים לדרגת העובי המועדפת (עדינה או גסה). מערבבים היטב.
5. מקשטים בבצל חי או בצל מטוגן ופלחי עגבניות ומגישים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים