פוקצ'ה
של השף חמודי חבשי
1 ק"ג קמח
1 כף סוכר
1 כף מלח
50 גרם שמרים טריים
30 מ"ל שמן זית
900 מ"ל מים פושרים
לציפוי:
שמן זית, להברשה
מלח גס
תבלינים ותוספות:
זעתר
רוזמרין
תימין
מרווה
קוביות גבינה בולגרית
ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה מעבדים את החומרים במשך עשר דקות לקבלת בצק מבריק וחלק (ודביק יחסית).
2. מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים במשך שעה.
3. מחלקים את הבצק לחמישה חלקים, ויוצרים אליפסה באורך התבנית ובעובי 1.5 ס"מ.
4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית בנדיבות ומפזרים מעל מעט מלח גס ואת התוספות.
5. מתפיחים במשך עשרים דקות, ואופים בחום של 200 מעלות כ-20-15 דקות. מוציאים מהתנור ומברישים שוב במעט שמן זית.