פילה בס עם קינואה שחורה, ארטישוק, שקדים וזעפרן
של חנן עזרן, לחם ארז
לפילה דג:
4 נתחים של פילה בס במשקל 150 גר' כל אחד
1/2 כוס שמן זית
10 ענפי תימין מופרדים לעלים
5 לימונים חתוכים לפרוסות
מלח ים גס ופלפל שחור טחון טרי
לקינואה:
2 כוסות קינואה שחורה
4 לבבות ארטישוק פרוסים דק
1/2 כוס שקדים קלוים, קצוצים גס
3 כפות שמן זית
20 שערות זעפרן
מלח ים גס ופלפל שחור טחון טרי
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-250 מעלות, מניחים את הדגים (כשצד העור כלפי מעלה) על פרוסות הלימון, כשהם מתובלים בשמן זית, תימין, מלח ופלפל. צולים במשך 12 דקות.
2. משרים את הקינואה כעשרים דקות במים רותחים ומסננים.
3. משרים שעה את שערות הזעפרן במים קרים, מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הארטישוקים למשך 8-7 דקות.
4. מוסיפים את הקינואה המושרית, השקדים והזעפרן המסונן.
5. מתבלים בפלפל ומלח, מבשלים עוד חמש דקות ומגישים לצד פילה הדג.
6. ניתן להחליף את הקינואה השחורה בקינואה לבנה או אדומה.