שלוקים
ארוחת שמפניות במסה, טעימות ויסקי, יינות חדשים ועוד עדכונים מסחררים מזירת האלכוהול המקומית
כך, לצד אויסטר וקציפת פטרוזיליה ושיפקה תוגש שמפניה איללה זרו זודאג נון וינטאג'; לצד סלט לובסטר בפונדו לימון תוגש בלאן דה נואר של בית אלכסנדר בונה, נון וינטאג'; לצד שקדי ואשכי עגל עם קרם ארטישוק טורטליני בטטה וציר בצלי פנינה לצד השמפניה איילה רוזה מאז'ר נון וינטאג', ועוד. יש להזמין מקום מראש (550 שקל לאורח).
מסה, הארבעה 19, תל אביב. טל': 03-6856859
יום ג', 25 בדצמבר, 19:00

בימים אלה נפתחת מחדש מסעדת גן היקב, המגישה מדי יום ו' (ורק אז) ארוחות בוקר לקהל הרחב. תפריט המקום כולל מבחר גבינות, קישים, סלט ירקות, לבנה, לחמים, מאפים, שתייה חמה, קרה, כוס יין הבית, ועוד (60 שקל לסועד). הארוחה מוגשת עד 13:30.
בתיאום מראש, ניתן לפתוח את המסעדה לסדנת יין למוזמנים. אם סתם בא לכם לרכוש יין במקום ולשבת בגן, תוכלו
בנוסף, במקום ניתן לרכוש סל פיקניק הכולל בקבוק יין הבית (הרי יהודה 2004 או סוביניון בלאן 2005), כוסות יין, מיץ, גבינות, סלטים, צנצנות מעדנים (דוגמת עגבניות מיובשות,, ירקות ברוטב חרדל), דבש צרעה, ועוד, כמו גם כלים ומפת שולחן (170 שקל לשני סועדים או 240 שקל לארבעה סועדים).
יקב צרעה, קיבוץ צרעה. טל': 02-9908261

ביום ג', 25 בדצמבר, ייערך בטרקלין ערב טעימות של ויסקי, הכולל גם ארוחה. הערב ילווה בהסברים מפי טל חוטינר, שגריר ג'וני ווקר בישראל. חוטינר יעסוק באזורי הוויסקי בסקוטלנד, השפעות תהליך הכנת הוויסקי על המשקה ובאופן טעימת הוויסקי.
לצד קליינליש, סינגל מאלט סקוטי, יוגש אנטיפסטי פטה כבד ולחם חלוקי נחל; לצד הסינגל מאלט קאוול מהאי איילה שבסקוטלנד יוגשו נתחי ברזאולה וקרפצ'יו סינטה; יחד עם הסינגל מאלט רויאל לוכנגר מאזור איילנד יוגש שוקרוט נקניקיות טולוז וקבבוני אלה על ברוסקטה וסלסת עגבניות.
לסיום, יוגש ג'וני ווקר בלק לייבל לצד פונדנט שוקולד ויסקי עם גלידת וניל ויסקי. יש להזמין מקום מראש (165 שקל לסועד).
הטרקלין, נחלת בנימין 41, תל אביב. טל': 03-5660013
יום ג', 25 בדצמבר, 20:00

ביקב דלתון מציגים בימים אלה את עלמה 2005, בלנד של קברנה סוביניון (65 אחוז) ומרלו (35 אחוז).
ענבי היין הגיעו מארבע חלקות שונות, כשכל אחת מהן נבצרה וענביה הותססו בנפרד. אלה נבצרו בין אמצע ספטמבר לאמצע אוקטובר. נוזלי הבלנד התיישנו יחד בחביות עץ אלון צרפתי והוא מכיל 13.8 אחוז אלכוהול.
עלמה 2005, מחיר: 76 שקל
ניתן להשיג בחנויות היין ברחבי הארץ ובחנות היקב

לא ברור מה גרם ליוזמה (המשמחת) הבאה – האם מזג האוויר המתעתע או ההורדה במיסוי על המבעבעים – אבל כדאי שתתרכזו: מדי יום א', היושבים על הבר בביסטרו מיגל יוכלו לקבל קאווה קריסטליאנו ללא הגבלה, בכל הזמנה של מנות מהתפריט. זאת, החל מהשעה 18:00.
קחו בחשבון שבבר יש 17 מקומות ישיבה, לכן מומלץ לשריין בו מקום.
מיגל, הירקון 88, תל אביב. טל': 03-5107555

בחודש הקרוב יקדישו מקום מיוחד בתפריט לברבן. יו נואו, הוויסקי האמריקאי, שמזוקק מלפחות 51 אחוז תירס, ומכונה גם בורבון. במילים אחרות, תוכלו למצוא שם שוטים וקוקטיילים שיירקחו מהמשקה הזה במחירים מוזלים.
כך, יוצעו שם שוטים של פור רוזס (28 שקל), ג'ים בים לבן (35 שקל), ג'ים בים שחור (50 שקל), ווילד טרקי (40 שקל), ועוד. בגזרת הקוקטיילים תוכלו למצוא ויסקי סאוור פור רוזס (29 שקל), מנהטן (המורכב מפור רוזס ורמוט רוסו, 29 שקל), ועוד.
נונה, אבן גבירול 44, תל אביב. טל': 03-6966365/7

המסעדה החדשה (שהתמקמה, להזכירכם, במיקומה הישן של מסעדת ביג מאמא) החלה לייבא בימים אלה בירה איטלקית ששמה "Feronu".
מדובר בלאגר בהירה, שמקורותיה נעוצים בשנת 1846, עת הוקמה המבשלה בה היא מיוצרת. בקיץ האחרון, היא הושקה מחדש במונקו. משמעות השם, למקרה שתמהתם, הוא "הסרט הכחול", שהיה מוענק לאונייה שחצתה את האוקיינוס במהירות הגבוהה ביותר. תבינו מזה מה שתבינו, רק כדאי שתדעו שאת הבירה מייבאים למסעדה באופן בלעדי.
Feronu, מחיר: 18 שקל לבקבוק
פאפאס, הלל הזקן 12, תל אביב. טל': 03-5107373