סלט פטריות וארטישוק ירושלמי
של תומר ליבנה, סרגוס
150 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות לחצי
150 גרם פטריות פורטובלו, חתוכות לפרוסות רחבות
1/4 בצל אדום, פרוס
100 גרם חמאה
100 מ"ל שמן זית
100 מ"ל יין לבן
100 מ"ל ציר ירקות/ עוף
6 עלי בזיליקום
100 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף, חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
כ-1 ליטר מים לבישול
מלח, פלפל שחור
ההכנה:
1. מבשלים את הארטישוק במים ממולחים עד לריכוך כעשרים דקות. מסננים היטב.
2. מטגנים במחבת חמה את הפטריות בשמן זית יחד עם הבצל, עד להזהבה.
3. מסננים מעודפי השמן ומוסיפים את הארטישוק, היין והציר.
4. מבשלים עד לצמצום הרטוב וספיגת הטעמים.
5. מוסיפים את עלי הבזיליקום והחמאה. מגישים חם.