חזה עוף בסילאן וצ'ילי
של ענת שמעוני, מסעדת מטרו
4 חזות עוף עם העור וללא העצם
למרינדה:
2 כפות סויה
4 כפות יין לבן
1/2 כפות גינג'יר טרי מגורר
1 כפית שום מגורד
לרוטב סילאן:
1 כוס סילאן
3/4 כוס צ'ילי מתוק
1/4 כוס חומץ הדרים
1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר
1/4 כוס סויה
1 כפית שום מגורר
1/4 כוס מים
1/2 כפית פלפל שאטה, לחיזוק החריפות
ההכנה:
1. משרים את הבשר במרינדה למשך חצי שעה.
2. מחממים תנור לחום של 250 מעלות, וכשהתנור חם מכניסים את חזות העוף על רשת הצלייה למשך כעשר דקות.
3. מנמיכים את חום התנור ל90- מעלות וצולים במשך עשר דקות נוספות (על מנת להוריד את הטמפרטורה במהירות יש לפתוח את דלת התנור.(
4. מרתיחים את כל חומרי הרוטב במחבת.
5. כשהרוטב רותח מכניסים את חזות העוף, והופכים לסירוגין עד שהרוטב מסמיך.
הצעה לתוספת:
1. מבשלים בנפרד כוס כוסמת מבושלת ו250- גרם פסטה מבושלת.
2. מוסיפים שני בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות ומטוגנים עד לקבלת צבע שחום.
3. מוסיפים מלח, פלפל שחור, מערבבים ומגישים.