בגלגול הזה
חזון אחרית הימים: בשבוע הבא יתכנסו לראשונה בארץ מגלגלי סושי מיומנים ממגוון מסעדות בכדי לקבוע מי מהם מכין את הסושי הכשר הטוב ביותר
למרות שמדובר באירוע יחצ"ני גרידא (בחסות חברת הסויה היפנית קיקומן), ולמרות שמדובר במנות סושי מעוררות חשד משהו, המארגנים מתהדרים בהשתתפותן של כמה ממסעדות הסושי הידועות בארץ.
התחרות תיערך בין מיטב הסושימנים בארץ, המגיעים ממגוון מסעדות באיכויות משתנות. במילים אחרות, יש נציגים מקיוטו הוותיקה, אויאמה הפתח תקוואית, או מזללות מהירות יותר, דוגמת אוקינאווה, ג'אפניקה או דים סאם התל אביבית. בסך הכול, יתחרו 28 סושי-מנים
על התואר "הסושי מאסטר הכשר של ישראל".
את רמת המנות ישפוט פאנל שופטים הכולל שפים, עיתונאי אוכל וסושי מאסטר יפני אותנטי (הי, איך אפשר בלי) ששמו קיושי הימיצו. מפתיע לגלות שהוא מגיע לכאן, אגב, דווקא מגרמניה.
בין הנציגים המקומיים בפאנל תמצאו את השף ראובן הראל, נשיא איגוד השפים הישראלי; השף שאול בן אדרת ממסעדת קימל והעיתונאית רותי רוסו (מעריב). לאירוע יגיע גם שגריר יפן בישראל, יושינורי קאטורי, שגם יעניק את הפרסים בסוף התחרות הכשרה.
מהמארגנים נמסר כי המנה המנצחת תתבסס על הקטגוריות הבאות: מקוריות, מקצועיות, פרזנטציה וטעם (עם דגש על טעמו של האורז). אנחנו נמשיך לעקוב.