שלוקים
שמפניות חדשות עושות עלייה, מכשיר למדידת אלכוהול בדם מוצב בברים, טעימות יין וניוז אלכוהולי מסחרר נוסף
קחו בחשבון שמדובר בשמפניות שמחיריהן היו אסטרונומיים לכיס הממוצע טרם הורדת המיסוי. לא שעכשיו הן יימכרו כלחמניות טריות בשוק, אבל היי, לפחות מחירן כמעט אפשרי לגמרי.
סימן ההיכר של השמפניה של מום קורדון רוז' הוא הסרט האדום שנוסף לבקבוקים ב-1875. השמפניה שהגיעה לכאן מורכבת מבלנד של 45 אחוז פינו נואר, 30 אחוז שרדונה ו-25 אחוז פינו מונייה (מחיר: 295 שקל).
פיפר היידסיק, המיוצרת בריינס (בירת מחוז שמפייין) מ-1780, מורכבת מפינו נואר ופינו מונייה. את התסיסה הראשונית עוברים הענבים במיכלי פלדה, לאחר מכן, נערכת תסיסה שנייה בבקבוק ואלה מתיישנים למשך שלוש שנים נוספות במרתפי היקב (מחיר: 265 שקל).
השמפניה היבשה של פומרי, בית השמפניה הרביעי בגודלו בצרפת, עשויה מענבי פינו מונייה, פינו נואר ומינימום של 33 אחוז ענבי שרדונה (מחיר: 289 שקל).
בית מואט א-שאנדון, כידוע, אחראי לשמפניית הדום פריניון. הברוט אימפריאל היא שמפניית הדגל של הבית מאז 1869 והיא מורכבת מבלנד של 50 אחוז ענבי פינו נואר, 29 אחוז ענבי פינו מונייה ו-21 אחוז ענבי שרדונה. אגב, היא מכילה פחות מאחוז וחצי סוכר, מה שמשפיע על טעמה היבש (מחיר: 299 שקל).
Wine and More,טל' רב קווי: 1599-53-05-05

ארז אושרי, מבעלי הבר Mate התל אביבי, החל לייבא ארצה את מכשיר האלכומטר: מכשיר אוטומטי לגילי רמת האלכוהול בדם. זאת, בשימוש עצמי, על ידי נשיפה בקשית אל תוך המכשיר.
מבלי להיכנס להשלכות העניין על צנעת הפרט שלכם, הרעיון שעומד מאחורי השימוש
מבחינת הכיול והתוצאות, אושרי טוען כי המכשיר זהה למכשור בו משתמשת המשטרה. בקרוב תוכלו למצוא אותו בברים, מועדונים או בכל מקום בילוי אחר שמגיש אלכוהול.

היום (ד') ייערך במסעדה החיפאית ערב יינן עם אורנה צ'ילאג, בעלת היקב הנושא את שמה. צ'ילאג תנחה את הערב ותעניק הסברים על היינות השונים שהיא מייצרת. במהלך הערב יוגשו מנות ממטבח השף רן ראש, שהותאמו ליינות היקב.
כך, למשל, תוכלו להתחיל בטרין חצילים וגבינות צאן לצד עגבניות ופלפלים קונפי שיוגשו לצד רוזה ספיישל צ'ילאג (קברנה סוביניון); להמשיך לסרדין כבוש על ברוסקטה שום וגבינת עזים, סלט שומר והדרים וקרפצ'יו סלק לצד מרלו 2005 מסדרת ג'ובנה; קרפצ'יו פילה בקר וגילופי פרמז'ן לצד קברנה 2005 מסדרת ג'ובנה; אוסובוקו טלה ביין צ'ילאג וירקות שורש על מקלוני פולנטה, פירה תפודים וכמהין לבן לצד קברנה סוביניון 2003 ועוד. יש להזמין מקום מראש (350 שקל לזוג).
הנמל 24, נמל חיפה. טל': 04-8628899

ביקב המשפחתי, שממוקם ביקנעם ומתמחה בהפקת אלכוהול ממגוון פירות וירקות, עורכים סדנאות להכנת יין, שיכר וליקרים.
כך, ב-25 בדצמבר, יחל במקום קורס בן שלושה מפגשים (בני שלוש שעות כ"א) שיעסוק בהפקת יין ושיכר מחומרים דוגמת פסיפלורה, אשכוליות, פטרוזיליה, חרובים ועוד כהנה וכהנה. כל משתתף יקבל גם ערכה להכנה ביתית (1450 שקל למשתתף). קחו בחשבון שסבבים נוספים יתחילו במהלך חודש ינואר.
מלבד זאת, ביקב נערכות גם סדנאות מהירות (המותנות במספר משתתפים) ובמהלכן ניתן ללמוד להפיק ליקר פירות אישי בארבעים דקות (35 שקל). ביקב נערכים גם סיורים בחינם, במהלכם ניתן לקבל הסבר על שלבי הייצור השונים, לצפות בתסיסה במיכלי זכוכית ולטעום מהשיכר.
יקב מורד, א.ת שער יקנעם, טל': 04-9597125

סניף צומת סביון של רשת חנויות היין חוגג שנה. לטובת העניין, ייערך ביום ה', 20 בדצמבר, ערב טעימות של יינות מרחבי העולם.
במהלך האירוע תוכלו לטעום יינות מצרפת, איטליה, ספרד, ארה"ב, אוסטרליה וישראל. ביניהם יוצעו יינות של שאטו נף דו פאפ, גאיה פרומיס, שמפניה מבית דרפייר, אמרונה מיקב טומאסי האיטלקי ועוד. השתתפות בטעימה תעלה 25 שקל, מתוכם 10 שקל יוקדשו לזיכוי לרכישות יינות מהטעימה.
כמו כן, יינות מהטעימה יימכרו ב-10 אחוז הנחה, וברכישת שישה בקבוקים מיינות אלה, תוכלו לקבל 15 אחוז הנחה (ללא כפל מבצעים). יש להירשם מראש.
דרך היין, סניף צומת סביון, כביש 461. טל': 03-5339666

לואיס פסקו שימש כיינן יקב רקנאטי מאז שזה הוקם בשנת 2000. בימים אלה נודע כי פסקו החליט לעזוב את היקב וכי הוא עומד לעבוד כיועץ עצמאי ליקבים.
את מקומו יתפוס היינן גיל שצברג, שסיים לימודי גפן וייננות באוניברסיטת דיוויס שבקליפורניה, והספיק לעבוד ביקבי כרמל ולהקים את יקב הבוטיק אמפורה - הפרויקט עימו הוא מזוהה ביותר.

חברת אל. ספיריטס החלה לייבא ארצה בימים אלה את הוודקה, שמכילה גם קפאין וגווארנה. הרעיון שעומד מאחורי המרקחת ההולנדית הזו (שמועברת משם לביקבוק בפלורידה שבארה"ב) היא לספק משקה אנרגיה, נטול הטעם הסירופי המוכר ומינוס צבעי המאכל.
לדברי החברה, 50 מ"ל מהדרינק משתווים לשלושת רבעי כוס קפה או לחצי פחית משקה אנרגיה אחר. קחו בחשבון שהעניין מכיל גם 40 אחוז אלכוהול. במילים אחרות, לא מומלץ לבעלי לב חלש.
הוודקה תופץ בחודשים הקרובים לברים, מסעדות, מועדונים ומלונות באזור המרכז, ובעוד שלושה חודשים תוכלו למצוא אותה (כמעט) בכל בית עסק ברחבי הארץ.
P.I.N.K וודקה, טל' לבירורים: 09-7417307