כולה 400 קלוריות. מה יש?
לקרן צור נמאס מרצח האופי שעושים לסופגניות כל מיני סופרי קלוריות קטנוניים. כתגובה, יחד עם הקונדיטור מיקי שמו, הם מנפיקים מתכוני סופגניות מכל העולם
הסיבה לכך היא הריטואל הקבוע המתלווה לחג החנוכה, שבמסגרתו נמלאים העיתונים, בכל שנה לפני החג, בכותרות שמזהירות אותנו מפני פצצת הקלוריות התפוחה. כל דיאטנית או תזונאי מתנדבים לספר לאומה על מגרעותיה הרבות: לא בריאה, לא מזינה וספוגה בשמן טיגון. כחלק ממסע ההפחדה, ישנן גם כאלו המפיצות סיפורי אימה, ומתארות כיצד הסופגנייה התמימה מתנפחת בקיבה ומגיעה לממדים מפלצתיים.
כך קרה הבלתי אפשרי: אני, שתמיד אהבתי סופגניות, וחיכיתי לחנוכה בכליון עיניים כדי שאוכל להתענג עליהן, פיתחתי אנטגוניזם כלפיהן. בכל פעם שהדחף התגבר על ההיגיון ובכל זאת אכלתי אחת, גיליתי שאני אפילו מלקה את עצמי ונשבעת שיותר לא אגע בג'אנק הזה לעולם.
השנה החלטתי לשים סוף לכל העניין, ולא לשתף יותר פעולה עם רצח האופי המטופש הזה. אז נכון, בכל סופגנייה יש בערך 400 קלוריות, אבל בחפיסת שוקולד יש יותר, ואף אחד לא עושה מזה עניין. ונכון, זה סתם בצק ספוג בשמן, אבל גם ג'חנון ומלוואח הם כאלו, ואיש לא פוצח במסע השמצות תקשורתי נגדם.
"הגיע הזמן לאכול סופגניות בלי להתנצל," מסכים הקונדיטור מיקי שמו, שפתח לאחרונה סניף שני לקונדיטוריה המפורסמת מחיפה על שמו ברמת אביב, "בכל העולם אוכלים סוגים שונים של סופגניות, וגם לנו מותר. ומלבד זאת, מסורת לא מחליפים."
שמו פתח את פנקס המתכונים האישי שלו וחילק מתכוני סופגניות מכל העולם: דונטאס אמריקניות, ספינג' מרוקאיות, גולאב ג'אמון הודיות ועוד. אז הגיע הזמן לעשות כבוד לסופגניות, שאולי לא ניתן להגדיר אותן כאוכל בריאות, אבל זו בהחלט לא סיבה לפסול אותן על הסף. אנחנו כבר הכרזנו בפה מלא: "סופגניות או לא להיות." אתם מוזמנים להצטרף. חג שמח.
כמות: 40 יחידות, זמן הכנה: כשעה, ערך קלורי: 150 קלוריות ליחידה (לא כולל שמן לטיגון)
החומרים:
1 ק"ג קמח מנופה
700 מ"ל מים פושרים
50 גרם שמרים טריים או 1 שקית "שמרית"
50 גרם סוכר
5 גרם מלח
להגשה:
סוכר או דבש
ההכנה:
1. מניחים את כל החומרים בקערת המיקסר, ומעבדים בעזרת וו לישה עד לקבלת בצק דליל ודביק מאוד.
2. מניחים לבצק לתפוח בקערה כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו. טופחים על הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ומניחים לו לתפוח כשעה נוספת.
3. מחממים שמן בסיר עמוק ובעזרת ידיים
4. מטגנים משני הצדדים כשלוש דקות מכל צד, עד להזהבה. מוציאים את הספינג' מהשמן בעזרת כף מחוררת, ומניחים על צלחת מכוסה בנייר סופג.
5. יוצקים דבש מלמעלה או טובלים בסוכר ומגישים מיד.

כמות: 30 יחידות, זמן הכנה: כשעה וחצי, ערך קלורי: 340 קלוריות ליחידה
החומרים:
1 ק"ג קמח
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
1 שקית "שמרית"
1 כף אינסטנט פודינג וניל
2 כפות שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
10 גרם משפר אפייה לבצק שמרים (להשיג בחנויות המתמחות בחומרי גלם לבישול ואפייה)
50 גרם חמאה
10 גרם מלח
לציפוי שוקולד מריר:
200 גרם שוקולד מריר
1 מכל שמנת מתוקה
לציפוי שוקולד לבן:
300 גרם שוקולד לבן
1 מכל שמנת מתוקה
ההכנה:
1. מניחים את כל החומרים, למעט החמאה והמלח, בקערת המיקסר ובעזרת וו לישה מערבלים במשך ארבע דקות.
2. מוסיפים חמאה, וממשיכים לערבל כעשר דקות נוספות.
3. מוסיפים מלח, ומערבלים דקה נוספת.
4. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לתפוח במשך כ30- דקות בטמפרטורת החדר.
5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי ס"מ.
6. בעזרת כוס, קורצים עיגולים מהבצק ומעבירים למשטח נפרד. כעת, נוטלים כוס קטנה יותר, ויוצרים חור במרכז כל עיגול. מניחים לבצק לתפוח במשך כשעה.
7. מחממים שמן בסיר עמוק, ומטגנים את הדונאטס שלוש דקות מכל צד. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת, ומניחים על צלחת מכוסה בנייר סופג.
ציפוי שוקולד מריר:
1. ממיסים את השוקולד והשמנת בסיר כפול ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
2. מכבים את האש ומצננים כ15- דקות בטמפרטורת החדר.
3. מצפים את הדונאטס בתערובת השוקולד ומגישים.
ציפוי שוקולד לבן:
1. ממיסים את השוקולד והשמנת בסיר כפול ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
2. מכבים את האש ומצננים כ15- דקות בטמפרטורת החדר.
3. מצפים את הדונאטס בתערובת השוקולד ומגישים.
כמות: 50 בצקניות, זמן הכנה: כשעה וחצי, ערך קלורי: 85 קלוריות ליחידה (לא כולל שמן לטיגון)
מדובר בסופגניות קטנות שמוצאן במדינות ערב. ניתן למצוא אותן בקונדיטוריות שמוכרות כנאפה ובקלוואה.
החומרים:
לבצק:
2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
25 גרם שמרים או 1/2 שקית "שמרית"
1.5 כוסות מים
2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומרוסקים למחית
שמן לטיגון
לסירופ:
2.5 כוסות מים
2 כוסות סוכר
מיץ מ1/2- לימון
1 כף מי ורדים
ההכנה:
הבצק:
1. מערבבים את כל החומרים במהירות בינונית במיקסר, עד לקבלת בצק אחיד, חלק ומעט דביק.
2. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפוח במשך כ30- דקות.
הסירופ:
1. בזמן ההתפחה, מכינים את הסירופ. מניחים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את האש, ומבשלים כעשר דקות נוספות. מכבים את האש ושומרים בצד.
העוואמה:
1. מחממים בסיר עמוק שמן לטיגון.
2. בעזרת שתי כפות טבולות בשמן, יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, ומטגנים כשתי דקות מכל צד. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת, ומניחים על צלחת מכוסה בנייר סופג.
3. טובלים את הכדורים המטוגנים בסירופ, ומגישים מיד.

כמות: 30 כדורים, זמן הכנה: כשעה, ערך קלורי: 160 קלוריות ליחידה
כל מי שביקר בהודו זכה לטעום מהקינוח האולטימטיבי הזה, המוגש לצד הצ'אי: כדורי גבינה, שמטוגנים בסירופ סוכר מתובל. בהודו משתמשים בגבינת פאניר, שאי אפשר להשיג בארץ, אבל גבינת ריקוטה היא תחליף מצוין.
החומרים:
לבצק:
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כוס אבקת שקדים
1/2 כוס אבקת חלב
200 גרם גבינת ריקוטה
50 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס מים
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית קינמון
שמן לטיגון
לסירופ הסוכר:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כף מי ורדים
4 תרמילי הל מעוכים
3 מקלות ציפורן
להגשה:
100 גרם פיסטוק קצוץ
ההכנה:
הבצק:
מניחים את כל החומרים בקערה, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט מים.
הסירופ:
מניחים את כל החומרים בסיר, ומבשלים כעשר דקות על אש נמוכה. מכבים את האש ושומרים בצד.
הגולאב ג'אמון:
1. מחממים שמן בסיר עמוק. בעזרת ידיים רטובות, או בעזרת שתי כפות, יוצרים מהבצק כדורים קטנים ועגולים, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
2. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת, ומניחים על צלחת מכוסה בנייר סופג. טובלים את כדורי הבצק בסירופ, ומעבירים לצלחת הגשה.
3. מפזרים פיסטוק קצוץ ומגישים מיד.