קסטה סיציליאנה
של רות יולס, גורמה
1/2 ק"ג גבינת ריקוטה
2 כפות שמנת מתוקה
1/4 כוס אבקת סוכר
2 כפות פירות מסוכרים קצוצים (מכל סוג שהוא)
1/4 כוס שוקולד קצוץ
2 כפות ליקר אמרטו
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1/4 כוס צנוברים
1 עוגת ספוג קנויה
1 כוס יין קינוח מתוק
תבנית דקורטיבית עגולה בקוטר 14 ס"מ, רצוי בעלת שוליים מסולסלים
לקישוט:
אבקת קקאו
פיסטוק חלבי קצוץ
פירות מסוכרים קצוצים
ההכנה:
1. מכניסים לקערה גדולה את הגבינה, השמנת, הסוכר, הפירות המסוכרים, השוקולד, הליקר, קליפת התפוז והצנוברים.
2. טורפים במערבל חשמלי עד שהתערובת חלקה. מרפדים את התבנית בניילון.
3. פורסים את העוגה לפרוסות בעובי בינוני, ולאחר מכן חותכים מחצית מהפרוסות לרצועות ברוחב כ-4 ס"מ.
5. טובלים לרגע את רצועות העוגה ביין הקינוח, ומרפדים את דפנות התבנית.
6. יוצקים את תערובת הגבינה למרכז התבנית, טובלים את שארית פרוסות העוגה ביין, ומכסים מעל. מכניסים למקרר ל-8 שעות או למשך הלילה.
7. כשמוציאים מהקירור, הופכים לצלחת הגשה ומסירים את הניילון.
8. זורים קקאו מעל כל העוגה דרך מסננת. מקשטים את מרכז העוגה בפירות מסוכרים ובפיסטוק חלבי.