סלט מנגו ופטל אדום עם קרם איטלקי וצנוברים
של השף שגב משה, גורמה
2 מנגו טריים, חתוכים לקוביות קטנות
2 פסיפלורה נקיות מקליפה
1 אננס טרי, חתוך לקוביות קטנות
1 כוס מלאה בפטל טרי/אוכמניות טריות
5 כדורי גלידה משובחת בטעם וניל, תמרים או אגוזים
לקרם האיטלקי:
500 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות גדושות באבקת סוכר
150 גרם גבינת מסקרפונה
לצנוברים:
1/2 כוס מלאה בצנוברים
1 כף גדושה של חמאה
2 כפות סוכר לבן
לקרם הדובדבנים:
1 כוס מלאה בדובדבני בר מסוכרים
1/4 כוס מיץ תפוחים או מים קרים
הההכנה:
הקרם האיטלקי:
1. מתחילים להקציף בתוך מערבל את השמנת (חשוב שהיא תהיה קרה מאוד).
2. מוסיפים תוך כדי הקצפה אבקת סוכר ואת הגבינה (חשוב להוסיף את הגבינה בהדרגה). יש להיזהר לא להקציף הרבה מדי כדי שהקצפת לא תתפרק.
3. מעבירים את הקרם האוורירי לקופסה ומניחים במקרר.
הצנוברים:
1. מחממים מחבת טפלון עם חמאה, מקפיצים את הצנוברים וקולים בחמאה עד לגוון חום בהיר.
2. מכבים את האש ומקפיצים את הסוכר עם הצנוברים בקבוצות קטנות על מנת שלא נקבל קרמל. מסננים ונפרדים מהנוזלים.
3. מניחים בצד להתקרר ומגישים לאחר 15 דקות, ולא פחות מזה.
קרם הדובדבנים:
1. טוחנים במעבד מזון את הדובדבנים עד למרקם חלק, ומוסיפים את הנוזל הקר בהדרגה.
2. מניחים במקרר עד לשלב ההגשה. טועמים ומוסיפים מעט סוכר לפי מידת הצורך.
ההגשה:
מניחים בתוך חמש קערות הגשה שקופות ואישיות מכל פרי, שמים כדור נדיב של גלידה מעל,
מניחים את הקרם האיטלקי, מפזרים מעט צנוברים מסוכרים, מעטרים עם קרם הדובדבנים ומגישים.