גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


תאכלו את הלב

במסעדת ל'ארפז' שבפריז תיאלצו להיפרד מ-495 דולר עבור ארוחת ערב, בארגוואה שבטוקיו משקים פרות בסאקה ובאל בולי אין לכם סיכוי להזמין מקום עד 2008. קבלו סקירה של המסעדות היקרות בעולם

טל שניידר, וושינגטון | 19/11/2007 11:51 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מה יכול לעשות בעל מסעדה בערים הגדולות בעולם כדי להתבלט ולמשוך קצת תשומת לב תקשורתית? להעלות מחירים.

המגזין "פורבס", שעיקר פרנסתו היא בדירוגים שונים של המיליונרים של העולם או של החברות הגדולות בכלכלה הגלובלית, סיפק לקוראיו, חובבי החיים הטובים, רשימה מעניינת במיוחד: המסעדות היקרות ביותר בעולם.

מניו יורק, דרך טוקיו ועד פריז, מביא המגזין לקורא מידע לגבי היכן אפשר לבזבז 400 דולר עבור ארוחת פיקסד מניו (תפריט קבוע), או לשלם את אותו הסכום בדיוק עבור המנה העיקרית בלבד - קרי, סטייק של 250 גרם.

מסעדת מסה בניו יורק, המטיסה מאכלי ים מיוחדים מיפן ומגישה את הסושי הנחשב ביותר במטרופולין, גובה גם היא 400 דולר עבור שירותיה המיוחדים והשיק היוקרתי, אך מגישה בתמורה ארוחה בת 25 מנות.
תפריט קבוע של תשע מנות. ל'ארפז' שבצרפת. צילום: ארכיון
תפריט קבוע של תשע מנות. ל'ארפז' שבצרפת. צילום: ארכיון ארכיון
פראן אדריה, שף ובעלי מסעדת אל בולי. צילום: אי-פי-איי
פראן אדריה, שף ובעלי מסעדת אל בולי. צילום: אי-פי-איי אי פי איי
בלי לצאת פרות

עם זאת, הדרישות הגבוהות של מסה מחווירות לעומת מסעדת ארגוואה אשר בטוקיו. שם מוגשת מנה אחת בלבד, סטייק המתובל בפלפל וחרדל בלבד, ותמורתו בלבד נדרשים הסועדים לשלם 400 דולר.

הסיבה לכך היא פשוטה: לא מדובר בסתם פרה, מעדר רגיל, כי אם אחת מעדר הוואגיו, "שהושקתה בסאקה וקיבלה יותר טיפולי מסאז' מאשר יורשת עשירה מבוורלי הילס", כפי שמסבירים במסעדה.

למרות המחיר חסר התקדים של הבשר, טוקיו אינה המקום היקר ביותר בעולם

לארוחת ערב. בדיקה של המחירים הממוצעים הראתה כי בלונדון מוציאים באי המסעדות 79 דולר בממוצע, לעומת 74 דולר שיוצאים מארנקיהם של הסועדים בפריז. מי שחפץ בסעודה טובה בטוקיו, לעומת זאת, ייאלץ להיפרד רק מ-70 דולר, כאשר במנהטן הסכום הממוצע נמוך אף יותר - 39 דולר בלבד.

חלק מהמסעדנים מסבירים את המחירים מרקיעי השחקים במסעדותיהם ברכישת מוצרי איכות מיוחדים במקומות אקזוטיים, והטסתם בתנאים מיוחדים ברחבי העולם.

השף אלאן פאסאר, שיצא בעבר נגד הבשר האדום, מצא פתרון מקומי לאיכות הירקות והפירות שהוא מגיש במסעדה היקרה בפריז, ל'ארפז': הוא הקים גינת ירק במרחק 250 קילומטר מפריז, ומביא למסעדתו במיוחד את הגידולים הפרטיים. התוצאה היא ארוחת תפריט קבוע של תשע מנות, עליה נדרש הסועד המאושר להוציא 495 דולר.

באל בולי­הקטלונית, מסעדה נוספת המשקיפה על החוף בספרד, תעלה ארוחה של 30 מנות רק 270 דולר.

אך למרבית הצער, לא ניתן לנצל את המחיר האטרקטיבי ולמהר להתקשר ולהזמין מקום: כל ארוחות הערב לשנת 2008 במסעדה הוזמנו מזמן. לפיכך, ניתן אולי לבזבז חלק מהכסף - 240 דולר - על ארוחה בפרנץ' לונדרישבנאפה ואלי, אחת הזולות מבין מסעדות היוקרה.
פרנץ' לונדרי. צילום: ארכיון
פרנץ' לונדרי. צילום: ארכיון ארכיון

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים