גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


שפשוף נעים

אם כבר להכין קוסקוס, אז לפי כל כללי הטקס, כהרטבה, שפשוף ואידוי. שרי אנסקי ורפי כהן עם הפרטים הטכניים

שרי אנסקי | 8/11/2007 0:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כלים להכנת הקוסקוס:

1. סינייה: מגש גדול מאוד מאלומיניום או נירוסטה.
2. קערה עמוקה גדולה ורחבה.
3. נפה לקוסקוס: מסננת עם חורים גדולים ממתכת שקונים בחנויות כלים ובשווקים.
4. סיר לקוסקוס: סיר כפול. התחתון גדול ועמוק, העליון מחורר ובעל מכסה תואם. אפשר לאלתר בעזרת קערה ומסננת, אבל חובה לוודא שהגדלים מתאימים במדויק, כולל המכסה, כדי שהאדים לא יברחו.
5.  מטרפה ידנית (לא הכרחי).
צילום: שרי אנסקי
צילום: שרי אנסקי שרי אנסקי
הכנת הקוסקוס:

1. מכיוון שקשה להשתלט על קילו קמח בבת אחת מכינים בכל פעם חצי מהכמות.

2.  עורמים במרכז המגש השטוח חצי קילו סולת. משטחים מעט. מוסיפים כף קמח, כף מלח ו-2 כפות שמן זית.

3. מסובבים על המגש כף יד מפושקת, כך שהגרגירים מתערבבים ומתגלגלים היטב. אוספים ומרימים אותם, ואז משפשפים בין שתי כפות הידיים ומפוררים עד שהמלח והשמן נספגו בגרגירים.

4. מרטיבים בהדרגה: משתמשים בסך הכל ב3/4  כוס מים. מכנסים שוב את הגרגירים לגבעה

שטוחה ומתחילים עם פיזור 2 כפות. מסובבים בכף יד מפושקת כדי שהקוסקוס יירטב באופן אחיד, ומפוררים בין שתי הידיים.

5. אחרי שספגו את המים, שוב מוסיפים 2 כפות מים ומעבירים את הגרגירים אותו שפשוף בין שתי כפות הידיים, וכך הלאה תוך הקפדה שלא ייווצרו גושים.

6. כשמסיימים להרטיב את כל הכמות מעבירים לקערה העמוקה דרך מסננת. לא בבת אחת, בכל פעם לוקחים כמות קטנה ומפוררים בין כפות הידיים, ואז מטלטלים את הגרגירים לקערה.
צילום: שרי אנסקי
צילום: שרי אנסקי שרי אנסקי
צילום: שרי אנסקי
צילום: שרי אנסקי שרי אנסקי

אידוי הקוסקוס:

מכינים את המרק לקוסקוס. מוודאים שהמסננת של סיר האידוי יבשה לגמרי, ומעבירים אליה את
הקוסקוס בהדרגה בכפות הידיים תוך כדי שפשוף. כך מסתדרים גרגירי הקוסקוס בסיר בצורת
חרוט. משטחים מעט אך משתדלים שלא יגיע ממש עד לקצוות, כי במהלך האידוי הקצוות מתמוססים לבצק.

מעמידים על הסיר המבעבע, ומכסים היטב במכסה. אם הסיר לא אטום לחלוטין עוטפים את הסיר
בנייר אלומיניום ומגבת. חשוב שהבעבוע לא יהיה חזק מדי, ואסור לפתוח כי האדים מתפזרים מיד. מבשלים שעה.

צילום: שרי אנסקי
צילום: שרי אנסקי שרי אנסקי

הרטבה שנייה:

1. מכינים ליד הברז את המגש השטוח כשהוא נקי ויבש, כי צריך להרטיב את הקוסקוס כשהוא חם
מאוד.

2. הופכים את הקוסקוס למגש, ותוך כדי טריפה עדינה במטרפת יד מרטיבים עם 3 כפות מים, ובהדרגה משפשפים את הקוסקוס הלוהט בין שתי כפות ידיים פשוקות ורטובות כדי לתת לו "לשתות" ולהכניס בו אוויר.

3. מוסיפים עוד 3 כפות מים תוך כדי שפשוף, ולסיום עוד 3-2 כפות שמן זית. שוב משפשפים.

4. אם בגלל החום התקשיתם לשפשף ונוצרו גושים, מעבירים שוב דרך מסננת לקערה, וממנה לסיר האידוי שהתייבש מחדש. מעמידים על הנוזלים, מכסים ומאדים 40 דקות נוספות.

צילום: שרי אנסקי
צילום: שרי אנסקי שרי אנסקי

הגשה

1. פותחים את הסיר והופכים את הקוסקוס על המגש.

3. מוסיפים 3 כפות שמן או 5-4 קוביות חמאה, ומפוררים במטרפת יד בדפיקות.

3. מנערים את המגש ולאט לאט, כשאפשר לגעת בידיים, מפוררים שוב בין כפות הידיים כדי לאוורר אותו. אז מעבירים לקערת הגשה או לצלחות.

צילום: שרי אנסקי
צילום: שרי אנסקי שרי אנסקי

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

שרי אנסקי

צילום: מתוך הספר

הבשלנית הראשונה של הבלדי הישראלי, מגישה את מתכוניה, מטעמיה ושאר רוחה הקולינרי, לכבוד שבת

לכל הכתבות של שרי אנסקי
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים