שרופה קלות
קרן צור מגישה את מזון הנחמה החביב עליה - שתי פרוסות לחם, טוסטר אובן ואינספור אופציות. מחזה אווז מעושן עם ביצת עין דרך סלמון מעושן וקממבר, הנה מדריך להתאוששות משברון לב
בעוד הקשר ביני ובין הבחור נתקל כל הזמן בקשיים ומעולם לא הצליח להתרומם, הרי שהטוסטר ואני הפכנו לכלים שלובים תוך דקות ספורות. מהרגע שהכנסתי אותו למטבח, הוא התגלה כפרטנר יעיל ומוצלח שיודע לעשות הכול: לטגן חביתות, לצלות בשרים וירקות, וכמובן לקלות טוסטים מפוארים - הקומפורט פוד האידיאלי לטעמי.
טוסטים תמיד נחשבו למעין נס קולינרי בעיניי. לא ייאמן כיצד הופכות שתי פרוסות לחם שנמרחו בחמאה והוכנסו לטוסטר כשגבינה צהובה דחוסה ביניהן - למעדן אמיתי. וכן, זה גם היה התפריט שלי במהלך כל שירותי הצבאי.
כמו כולם, אף אני נגעלתי מהאוכל הצבאי, וכדי לא לרעוב, הקפדתי להחזיק במשרד מגהץ וגליל של נייר אלומיניום. כשהבטן קרקרה, לקחתי שתי פרוסות לחם, דחסתי ביניהן פרוסת גבינה צהובה וקטשופ, עטפתי בנייר כסף, גיהצתי במגהץ, והרי לכם הפתרון המושלם, שתמיד שימח אותי הרבה יותר מעוד מנה חמה או בורקס בשק"ם.
כיוון שמדובר באחד המאכלים הכי משתלמים שאני מכירה (זמן הכנה לעומת תוצאות), פיתחתי עם השנים יכולות מרשימות בהכנת טוסטים. סוד ההצלחה טמון, כמו תמיד, במרכיבים: כל עוד משתמשים בלחמים טובים, בגבינות ובנקניקים משובחים ובממרחים מקוריים וטריים - אי אפשר ליפול.
אחרי שכבר נדמה היה לי שניסיתי הכול, פניתי למרק שולמן, השף של המאפייה ובית הקפה "טאטי" בגבעתיים, וגיליתי עולם חדש של רעיונות מקוריים לטוסטים. ומה בנוגע לבחור? החוק הפיזיקלי הידוע גורס שכל ריק סופו להתמלא. בין אם מדובר בשתי פרוסות לחם המשתוקקות למילוי שיילכד ביניהן או סתם בלב שבור, שכמה לאהבה חדשה.
כמות: 1 טוסט, זמן הכנה: 15 דקות, ערך קלורי: 420 קלוריות למנה
במתכון זה נעשה שימוש בבצק עלים חתוך לריבועים. ניתן לרכוש אותו בכל סופרמרקט, כשהוא מוכן לשימוש.
החומרים:
2 ריבועי בצק עלים
1 ביצה טרופה
2 פרוסות חזה אווז מעושן
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1 כפית שומשום
להגשה:
עירית קצוצה
ההכנה:
1. מניחים ריבוע בצק עלים על קרש חיתוך.
2. לוקחים כוס זכוכית, מניחים אותה במרכזו של ריבוע בצק העלים ולוחצים.
3. מוציאים בעדינות את עיגול הבצק שנוצר ומניחים בצד. שומרים את "מסגרת" הבצק שנשארה.
4. נוטלים ריבוע נוסף, חדש, של בצק עלים,
5. בעזרת מברשת למטבח, מברישים בביצה הטרופה, מניחים את פרוסות חזה האווז, שוברים ביצה מלמעלה, ממליחים ומפלפלים וזורים שומשום.
6. קולים בטוסטר אובן או בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20-25 דקות .
ההגשה:
מפזרים עירית קצוצה מלמעלה ומגישים מיד.

כמות: 2 מנות, זמן הכנה: 25 דקות, ערך קלורי: 465 קלוריות למנה
החומרים:
2 כפות שמן זית
1/2 בצל סגול, קצוץ
1 שן שום, קצוצה
1 כוס עלי תרד, קצוצים
250 גרם גבינת ריקוטה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
4 פרוסות חלת בריוש או חלה מתוקה
ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה.
2. מוסיפים את התרד, ומטגנים תוך כדי ערבוב כשתי דקות נוספות. מכבים את האש ומצננים.
3. מעבירים לקערה, מוסיפים את גבינת הריקוטה והתבלינים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מורחים את התערובת על שתי פרוסות חלה ומכסים בפרוסות הנותרות.
5. קולים בטוסטר אובן או בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כשבע עד עשר דקות ומגישים מיד.
כמות: 1 טוסט, זמן הכנה: 15 דקות, ערך קלורי: 600 קלוריות למנה
החומרים:
1 קרואסון חמאה גדול
2 כפות גבינת שמנת בטעם טבעי
60 גרם סלמון מעושן
1/2 לימון כבוש, חתוך לקוביות קטנות
1 כף בצל סגול, קצוץ
צלפים
ההכנה:
1. חוצים את הקרואסון, מורחים את הגבינה על אחד החצאים, מניחים מעליה את הסלמון המעושן, מפזרים קוביות לימון כבוש ובצל ומכסים בחציו השני.
2. קולים בטוסטר אובן או בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשבע דקות.
3. לפני ההגשה, פותחים את הקרואסון, מפזרים צלפים, סוגרים ומגישים מיד.

כמות: 1 טוסט, זמן הכנה: 10 דקות, ערך קלורי: 430 קלוריות למנה
החומרים:
2 פרוסות לחם אגוזים וצימוקים
חמאה למריחה
1 פרוסה דקה של אננס טרי
3-2 פרוסות גבינת קממבר
פלפל שחור גרוס טרי
ההכנה:
1. מורחים את פרוסות הלחם בחמאה. מסדרים על אחת הפרוסות את האננס והקממבר ומתבלים בפלפל שחור לפי הטעם.
2. קולים בטוסטר אובן או בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כשבע עד עשר דקות ומגישים מיד.

כמות: 1 טוסט, זמן הכנה: 15 דקות, ערך קלורי: 530 קלוריות למנה
חומרים:
2 פרוסות לחם דגנים
חמאה למריחה
2 פרוסות גבינת מוצרלה מעושנת
2 יחידות דגי אנשובי מלוחים
1 פרוסת עגבנייה
2 פרוסות בצל
פלפל שחור גרוס
לסלט:
1/2 שומר, חתוך לרצועות
1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
1 כף נענע קצוצה
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
הטוסט:
1. מורחים את פרוסות הלחם בחמאה.
2. מסדרים על אחת הפרוסות את הגבינה, האנשובי, העגבנייה והבצל ומתבלים בפלפל לפי הטעם.
3. קולים בטוסטר אובן או בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כשבע עד עשר דקות.
4. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה, טועמים ומתקנים תיבול.