גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


אבו חסן: הסוף

מייסד חומוסיית העל "עלי קראוון", נפטר אתמול. תושבי השכונה ומנגבים קבועים מתקשים להתאושש. רוי רגב מספר על האיש ומספק שלוש המלצות לניגוב חלופי (אם יש כזה)

רוי רגב | 24/10/2007 13:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אבו חסן, מקים חומוסיית העל היפואית עלי קרוואן, הלך לעולמי אמש בשיבה טובה והוא בן 82. מי שהתחיל לפני שנים למכור חומוס בעגלה קטנה ברחובות יפו פתח עם השנים את סניפו הראשון והמיתולוגי ברחוב דולפין היפואי ולאחר מכן עוד שני מיזמים, מסעדה וחומוסיה, אך רק הסניף המקורי הפך מוקד למיתוסים, כתבות עיתונות ועדרים של מנגבים מכורים.

מסעדתו המקורית והצפופה של אבו חסן (הידוע בכינויו "אבו חסן המקורי") הייתה נפתחת עבור הסועדים כבר בשבע בבוקר. אבו חסן עצמו היה פותח את המקום כל יום (כולל סופי שבוע ויום ראשון) בשש בבוקר וסוגר את המקום כבר ב-12 בצהריים. בשעה שבע בבוקר כבר היו מגיעים המבקרים הראשונים לאכול את המנה המשולשת המפורסמת. ה"משולשת", כפי שנקראה על יד הקבועים, הכילה חומוס קטיפתי, מסבחה ופול, בתוספת הרוטב המפורסם שכלל הרבה שום ולימון. מכורים מעודנים  יותר הזמינו את המסבחה המופלאה שכמה נרקומנים לחומוס יוכלו לאשר כי "אין כמוה בארץ" , ביניהם גם כותב שורות אלה.

אחת מהחוויות הבולטות במקום הייתה הישיבה הצפופה יחד עם אנשים זרים בשולחנות הקטנים והצפופים. תל-אביבים מבבלי ישבו יחד עם תושבי השכונה כל השבוע. במהירות שיא בעודך מתרכז בניגוב האחרון היית מגלה כי מצדדיך יושבים כבר שכנים חדשים. תקראו לזה אינטגרציה או כור היתוך, באבו חסן פשוט קראו לזה חומוס. במשך השנים צרף אבו חסן, למורת רוחם של הלקוחות הקבועים, מסעדה נוספת ברחוב שבטי ישראל ועוד אחת בשרית בנמל. אף אחת מהן לא הצליחה להתחרות באווירה של המסעדה המקורית.

תושבי השכונה היו המומים היום ממותו של אבו חסן. נסראללה טוטרי, תושב השכונה ולקוח קבוע, מספר כי התור הארוך היה מתחיל בסופי השבוע כבר בשבע בבוקר ועד 12 בצהריים רק התגבר. "אבו חסן עשה הרבה דברים טובים לתושבי השכונה. הוא אף פעם לא אמר לא למישהו מהשכונה שהיה צריך עזרה או כסף", מספר היום נסראללה. אנחנו רק יכולים להתפלל כי סוד החומוס האגדי נשאר בידיהם של בני המשפחה, אחרת האובדן יהיה פשוט גדול מדי. לרגע זה, ככל הנראה, המקום יהיה סגור עד יום ראשון. במקביל, נמסר כי המשפחה והפועלים ימשיכו לנהל את המקום בדיוק כמו קודם עם אותו מתכון אהוב.
תתנחמו בזה:

לאחר שאחד מבכירי רוקחי החומוס בישראל (ויש שיומרו הבכיר שבהם) הלך לעולמו, לא נותר לנו אלא להמליץ לסיום על כמה חלופות ראויות בארץ. יש לציין כי המחירים הינם לקומבו מלא, פלוס שתייה, פלאפל ושאר ההשלמות המקובלות (וכן, ברור שיכול גם לצאת הרבה יותר זול).

חומוס סעיד: החומוסיה בעלת השם המחייב נמצאת כבר שנים במשכנה בעכו העתיקה. את החומוס של סעיד תמצאו בשוק. סעיד פותח את המקום בשבע בבוקר וסוגר אותו עם גמר החומוס אי שם הצהריים המוקדמים.

סעיד, שוק העיר העתיקה, עכו, 04-9913945, לא כשר, עד 50 שקל.

חומוס אבו-אדהם: החומוס של אבו-אדהם בסניף המקורי קטיפתי ומדהים. כאן לא צריך להתחכם חומוס, ביצה וגרגרים זה כל מה שאתם צריכים. המלצה נוספת היא ללכת על המשאוושה, עם גרגרי החומוס החמימים. הסניף התל

אביבי סביר.

אבו אדהם, כפר יאסיף, מרכז הכפר, ליד המוניות לעכו ולנהריה, 04-9996245, לא כשר, גישה לא נוחה לנכים, עד 50 שקל. חומוס אבו אדהם. קרליבך 7 תל-אביב. מחירים זהים.

חומוס אבו-סעיד: החומוסיה הקטנה הזאת היא אחת הסיבות הטובות להגיע לחדרה. החומוס כאן נחשב גס יותר וטבעי ללא תיבול מוגזם. העיצוב מינימלי, ישן וטוב.

אבו סעיד, הלל יפה 24, חדרה, 04-6330899, לא כשר, גישה נוחה לנכים, 100-50 שקל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים