שלוקים
תחרות היין הבינלאומית "TerraVino" תיערך שוב בישראל (והפעם באילת), ערבי יינן, טעימות עיוורות ושאר עדכונים מעולם היין
התחרות תיערך בחסות ארגון היין הבין ממשלתי "OIV". מנכ"ל הארגון, פדריקו קסטלוצ'י, יפקח מקרוב על הנעשה בתחרות. צוות השופטים בתחרות יכריע בין היינות על פי קטגוריות מחיר לצרכן.
אגב, בין 15 השופטים שייאלצו להכיר מקרוב את אילת במהלך התחרות, יימצאו פיגורות דוגמת ביאטריס דה רוס, יו"ר איגוד יינני צרפת, פבלו אמאטה, עיתונאי יין מספרד, ועוד. אליהם יצטרפו שופטים מקומיים, וביניהם אסף פז (יינן ביקב בנימינה), ערן גולדווסר (יינן יקב יתיר) וגיל שצברג (יינן יקב אמפורה).
מלבד מדליות זהב כפול ומדליות זהב, בתחרות יוענקו פרסים מיוחדים ליין ישראלי ועולמי שיקבלו את הציון הגבוה ביותר, ליין הישראלי הכשר המצטיין, ליקב הבוטיק הישראלי הטוב ביותר, ליקב הבוטיק הישראלי הקטן הטוב ביותר וליינן הישראלי הטוב ביותר.
הפרסים יוענקו במסגרת אירוע גאלה שייערך ב-7 בנומבר במלון ישרוטל המקומי. כל הרווחים מהאירוע יוקדשו לבית הספר אורים שבאילת, המטפח ילדים בעלי קשיי למידה. אלה יבשלו גם במהלך האירוע. על התחרות תפקח ותעניק חסות מועצת גפן היין של משרד החקלאות.
קחו בחשבון שבתום התחרות ייערך במלון סופשבוע המוקדש ליין, ובמהלכו ייערכו סדנאות יין, מפגשים עם אנשי יין מחו"ל ועם ייננים מקומיים וטעימות בכורה של יינות ישראלים.
טרה וינו, 4-8 בנובמבר, מלון ישרוטל המלך שלמה, אילת. לפרטים: www.terravino.co.il

ביום ג', 30 באוקטובר ייערך ערב יינן במסעדת קולינרי ובמסגרתו יתארח במקום יקב צרעה ויינן היקב, ערן פיק.
במסגרת האירוע, תוגש ארוחה המותאמת ליינות היקב, וכל שלב ילווה בהסברי היינן. היינות שיוגשו: שורש לבן גוורצטרמינר 2007 (טעימת חבית), גבעת החלוקים 2005, שורש 2005, נווה אילן 2005, ו-OR 2006.
שפית המקום, מירית הראל, רקחה תפריט טעימות. כמנת פתיחה יוגשו סלטים דוגמת שומר ורימון,
כמנה עיקרית אפשר לבחור בין פילה עגל במילוי קונפי שום ברוטב מרלו לצד פירה גס או דניס שלם על הגריל במילוי זיתי קלמטה, לימון כבוש ועשבי בר לצד פירה גס. כקינוח יוגש מקפא חלווה על שיערות קדאיף ברוטב סילאן. יש להזמין מקום מראש (190 שקל לסועד).
קולינרי, עמק רפאים 31, המושבה הגרמנית, ירושלים. טל': 02-5662671. האירוע יתחיל ב-19:30
ביום ד', 31 באוקטובר, ייערך בסניף הוד השרון ערב טעימות עוורות תחת הקונספט השעשועוני משהו – זהו את היין שאינו קברנה.
במהלך הערב יוגשו מסביב לשולחן שמונה יינות ישראלים לטעימה, לצד כיבוד קל. המארגנים סרבו, כמובן, לחשוף את סוגי היינות שיוצעו במהלך הערב. מספר המקומות מוגבל, אז יש להזמין מקום מראש (120 שקל, 100 שקל לחברי מועדון). האיוונט יתקיים בין השעות 20:00-23:00.
Wine & More, סוקולוב 61, הוד השרון. טל': 1599-53-05-05

ביום א', 28 באוקטובר, ייערך במסעדת פורטרהאוס ערב יינן עם יקב הרי גליל.
יינן היקב, עודד זיו, ילווה את שלושת המנות ושלושת היינות שיוגשו במהלך האירוע בהסברים שונים.
כפתיח, יוגש לחם הבית, פטה כבדים, קונפי שום צ'ילי וזיתי קלמטה. בין המנות הראשונות (והזוגיות, אגב) תוכלו לבחור בין אוסובוקו טלה שבושל ביין לבן, מח עצם המוגש על קרם תפוחי אדמה ופטריית כמהין או בצק מילפויי של קרם גבינת ברי וטוסטונים לצד תבשיל תאנים ביין פורט. לצידן יוגש ויונייה הרי גליל 2006.
בשלב המנה העיקרית תוכלו לבחור בין פורטהראוס במשקל 1 ק"ג (מנה זוגית); ריב איי במשקל 650 ג'; ניו יורק סטייק או פילה בקר. שלב זה ילווה בשני יינות: יראון 2004 (72 אחוז קברנה סוביניון, 25 אחוז מרלו, 3 אחוז סירה) או שיראז קברנה 2004 (64 אחוז קברנה סוביניון ו-36 אחוז שיראז קברנה 2004).
כקינוח, יוצעו קרם ברולה בניחוח קינמון, קרם שוקולד קרמל עם אצבע מרציפן, קרם פרלין וגלידת פיסטוק; טארט טאטן עם פרפה פטל, בצק קריספי או גלידת וניל על שוט אספרסו מחוזק. ההשתתפות מותנית בהזמנת מקום מראש (195 שקל לסועד). האירוע יתקיים בשעה 19:30
פורטרהאוס, דרך בני דרור 4, א.ת תל מונד. טל': 7969666– 09
בחודשים האחרונים נערכים בסניף התל אביבי של הרשת טעימות אורך של יקבים יוקרתיים שונים מרחבי העולם.
ביום ג', 30 באוקטובר, תיערך שם טעימה של יינות היקב הבורדולזי Chateau Cos D'estournel, מהאפלסיון סט. אסטף, צפונית לשאטו לאפיט רוטשילד (למקרה שתגיעו לאזור, או משהו כזה). יקב זה מתמחה ביינות גראן קרו ובאירוע יוצעו עשרה יינות לטעימה.
שנות היינות שיוצעו לטעימה באירוע נעים בין 1982-2001, והמחירים בהתאם. לשם הדגמה, הבקבוק הזול ביותר עולה 549 שקל והבקבוק היקר ביותר עולה כמעט 30 אלף שקל. עלות ההשתתפות בטעימה תעלה לכם 645 שקל, מתוכם יוקדשו 50 שקל לרכישת יינות באירוע. סבב נוסף של טעימות יערך ביום ה, 8 בנובמבר.
טעימות בדרך היין, החשמונאים 93, תל אביב. טל': 03-5619263
בימים אלה תוכלו למצוא במקום מספר יינות בוגרים המוצעים למכירה, מהשנים 2000-2001.
מוצעים שם, למשל, יינות של יקב ברינג'ר מסדרת "Founders estate" ב-85 שקל במקום 115 שקל; יינות של אותו יקב מסדרת "Stone cellars" ב-60 שקל במקום ב-80 שקל והרמיטאז' של יקב Guigal ב-70 שקל במקום ב-95 שקל.
כמו כן, יש במקום יינות שונים משנות התשעים (דוגמת אמרונה) בהנחה של 15 אחוז.
האקדמיה לבשר ויין, דוד שמעוני 40, חדרה. טל': 04-6248566

ביום ב', 5 בנובמבר, ייפתח במרכז הדרכת היין איש הענבים הקורס המרכזי של המקום: הקורס המקיף לתרבות היין. במהלכו, ייטעמו 35 יינות מהארץ והעולם ולמסיימים תינתן תעודת גמר רשמית.
הקורס מורכב ממספר מפגשים, בני שלוש שעות כל אחד, כשכל אחד מהם עוסק באספקט אחר של עולם היין – מתולדות היין בארץ ובעולם דרך התמורות בתעשיית היין המקומית ועד לאמנות הטעימה המקצועית.
קחו בחשבון שהעסק לא זול (1,050 לאדם, 825 לכל אחד מבני זוג או 875 שקל לחברי מועדון) אבל אם רציתם להכיר מקרוב את רכיבי עולם היין (לצד כיבוד קל ומים מינרליים), סביר כי תמצאו שם מענה לא רע בכלל. האירוע יערך בין השעות 20 ל -23.
איש הענבים, סמטת מזל שור 9, יפו העתיקה. טל':
03-5180533

לפני חמש שנים בוקבק הבציר הראשון של יקב המערה. בימים אלה, יוצא לשווקים הבציר החמישי שלהם, משנת 2004. שמו של היקב מבוסס על מיקומו: בתוך מערה שנחצבה בהרי הכרמל במהלך תקופתו של השלטון העותמאני. לקראת סוף המאה ה-19, היא הפכה למרתף יינות וברנדי, עקב רמת הלחות שלה, מעלות החום (18, אם אתם מתעקשים) והחושך המוחלט השורר בה. עד היום היא משמשת כמרתף יינות טבעי.
על כל פנים, היין הוא בלנד של קברנה סוביניון (65 אחוז) ומרלו (35 אחוז). הענבים גדלו בגליל העליון בחלקת כרם אחת (קרי, סינגל ויניארד) ונבצרו, כמשתמע מהשם, בקיץ 2004. היין התיישן במשך 26 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. במאי 2007 בוקבק היין והתיישן במשך חמישה חודשים נוספים טרם צאתו לשוק. זוהי שנת הבציר השנייה ממנה מופק בלנד שמחולק באחוזים שכאלה. ב-2000 ו-2001, לשם השוואה, החלוקה היתה 60 אחוז קברנה ו-40 אחוז מרלו.
טעימה של היין מגלה כי ראשית, הבלנד שיצרו לנת בציר זו זוכה להצלחה. שנית, מומלץ לתת לו לנשום במשך שעה לפחות לפני השתייה. טעמו של היין כמעט עוקצני, בעיקר בשל גילו הרך.
היינן, אגב, הוא ששון בן אהרון, שוודאי מוכר לכם יותר גם כיינן ביקבי בנימינה. הענבים המשמשים את יינות המערה מגיעים מאותו כרם של יקבי בנימינה וככלל, ניכר כי המערה הוא פרויקט בוטיק של אנשי בנימינה. בכיף שיהיה להם. עד עכשיו זה הלך לא רע.
המערה 2004, מחיר: 170 שקל
ניתן להשיג בחנויות היין המובחרות

ביום ב', 29 באוקטובר, יתארח יקב כרמי יוסף לערב יינן במסעדה. פרופ' עודד שוסיוב, יינן היקב ובעליו, ילווה את הערב.
שוסיוב יציג שם את שרדונה ברבדו 2006, מרלו ברבדו 2005 וקברנה סוביניון 2005.
אלה יוגשו לצד מנות ממטבח המקום: פילה ברבוניה ממולא אגוזי ברזיל בשלב השרדונה, מניפת סינטה על בצלצלים מקורמלים לצד המרלו, גלילת פילה בס עם מוס שרימפס ברוטב זעפרן לצד הקברנה ומוס נוגט של קסיס לצד פורט (הפתעה) של יקב טוליפ. יש להזמין מקום מראש (228 שקל לאדם).האירוע יפתח בשעה 20.
מסעדת טרין, שד' ירושלים 1, יבנה. טל': 08-9420947
נכון, בדרך כלל אנחנו לא נוטים לדבר על עניינים שכאלה במסגרת המדור, אבל הפעם הרגשנו צורך לחלוק אתכם את העובדה שהמכון הישראלי ליין חוגג בימים אלה חמישים שנה.
סביר כי לרובכם השם הזה לא אומר דבר. למעשה, מדובר במכון שהוקם עם משרד המסחר והתעשייה והוא פועל ברחובות.
בגדול, עוסקים שם ביצירת תקנים לייבוא, ייצור וייצוא יינות; בבדיקת יינות ובפיתוח זני ענבים חדשים כך שיתאימו לתנאי הגידול בארץ. כלומר, סביר כי לא הייתם יכולים לטעום כאן ויונייה או סירה בתדירות כה גבוהה לולא פעילותו של המכון.
אז כאמור, עם סיום הבציר החליטו לערוך שם הרמת כוסית חגיגית לציון יום ההולדת של המכון, בהשתתפות אלי ישי, ושאר פוליטיקאים, אנשי תעשייה ועיתונאים. זאת, במסגרת אירועים שונים שנערכים שם במסגרת חגיגות היובל. וכאן אתם נכנסים (או לא, בעצם) לתמונה.
קצת עצוב לנו לגלות שמכון חשוב, שמשפיע על התנהלות עולם היין המקומי, לא זוכה לתהודה קצת יותר נרחבת בקרב הציבור הרחב. האם נצטרך לחכות לתערוכת יין כדי לפגוש אותם באיזה דוכן ולומר מזל טוב? לא היה עדיף לארגן אירוע שכולו יוקדש להם ושיוכל לחשוף את פועלם לציבור הרחב? לנו נראה שכן. למקבלי ההחלטות, כנראה, לא. חבל.