גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


חמיצת סלק קרה עם כף שמנת וגבעולי עירית

של רחל גרא

nrg מעריב | 22/10/2007 8:16 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חמיצת הסלק - שאצל סבתי נקראה "בורשט קר בשביל קיץ" - היא מנה עם ותק היסטורי. היא עברה
מהפך קטן בסיועם של גרגירי הרימונים והג'ינג'ר המסוכר שמעניקים לה טעם שונה ומרענן. אני מגישה
אותה עם שמנת, גבעולי עירית וגרגירי רימון.

החומרים:
8 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
8 כוסות מים
1 כפית מלח גס
קורט פלפל שחור
4-3 כפות מיץ לימון
3 כפות סוכר
1 כוס גרגירי רימון
6-5 קוביות ג'ינג'ר מסוכר, קצוצות

להגשה:
חופן גרגירי רימון
8 כפות שמנת חמוצה
חופן גבעולי עירית קצוצים
קורט מלח גס ופלפל שחור מגורר גס

ההכנה:
1. מניחים בסיר גדול את כל המרכיבים, למעט הג'ינג'ר המסוכר.
2. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כשעה.
3. מסננים ומחזירים לסיר. מגררים את רבעי הסלק במגרדת ומוסיפים אותם ואת גרגירי הרימון
והג'ינג'ר המסוכר לסיר.
4. מתקנים תיבול במלח, פלפל, סוכר ולימון לפי הטעם, ומבשלים רבע שעה נוספת. מצננים היטב במקרר.

ההגשה:
יוצקים מן החמיצה לקעריות ומניחים בכל קערית כף שמנת, מפזרים עליה מעט מלח גס ופלפל
ומקשטים בגרגירי רימון וגבעולי עירית.

יש לכם שאלה לגבי המתכון? שלחו לנו מייל והשף ישיב בשמחה

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים